27.5.10

Υπέρ του Καλλικράτη...

Υπάρχουν και υποστηρικτές του Καλλικράτη. Από την επιτροπή αγώνα δήμων Ελάτειας - Τιθορέας (δημότες των οποίων από το πρωί είναι με κλαρίνα και νταούλια έξω από τη Βουλή) μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο:
"Οι 8.342 από τους 13.024 δημότες του νέου Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας συμφωνούν με επιλογή Κάτω Τιθορέας ως έδρας και χαιρετίζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης»

Κύριε υπουργέ,
Αυτές τις ημέρες συζητείται και σήμερα αναμένεται να...

...ψηφισθεί το νομοσχέδιο Καλλικράτης το οποίο στα 300 σχεδόν άρθρα του καλύπτει όλες τις θεμελιώδεις πτυχές μιας από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις.

Παρακολουθήσαμε ότι μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το τελικό σχέδιο νόμου προηγήθηκε η δημοσιοποίηση ενός εκτεταμένου κειμένου διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Αμέσως μετά, ξεκίνησε η νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου, με τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών, έγκριτων επιστημόνων, στελεχών της δημόσιας διοίκησης, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.
Είναι κοινός τόπος ότι ο "Καλλικράτης" έρχεται να βάλει κανόνες, τους οποίους η ίδια η κοινωνία ζητά.
Κύριε Υπουργέ
αντισταθείτε στις πιέσεις της τελευταίας στιγμής.
Υπερασπιστείτε τις αρχές σας και τιμείστε την υπόσχεση σας στον ελληνικό λαό για νέα αντίληψη στη διακυβέρνηση σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Αδιαφορήστε με όσους στους διαδρόμους της Βουλής παίζουν αυτήν την ώρα προσωπικά παιχνίδια σε βάρος των θεσμών και των λειτουργών του κράτους .
Υπενθυμίστε σε όσους βουλευτές ξεχνούν το ρόλο τους ότι πρέπει να αφουγκράζονται την αγωνία των τοπικών κοινωνιών για την επόμενη μέρα και ως αντιπρόσωποι τους να υπηρετούν τη συναίνεση, σεβόμενοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών.
Τονίστε προς όλους ότι οι επιλογές έγιναν βάσει ανελαστικών κριτηρίων και οι αποφάσεις ήταν αποτέλεσμα διάφανων δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους θεσμούς και σύμφωνα με τις ηθικές αξίες που οι λειτουργοί ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους υπηρετούν.

Επιτροπή αγώνα Δήμων Ελάτειας - Τιθορέας"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για το ίδιο θέμα λάβαμε και νεώτερη επιστολή, την οποία και σας παραθέτουμε:

"Σε λίγες ώρες το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» θα είναι νόμος του ελληνικού κράτους.
Ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη σύσταση του «Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας» (αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμφίκλειας β. Ελάτειας και γ. Τιθορέας, οι οποίοι καταργούνται) με έδρα την Κάτω Τιθορέα.
Είναι μια απόφαση που πάρθηκε:
• με τη γνωμοδότηση έγκριτων επιστημόνων και στελεχών της δημόσιας διοίκησης κατόπιν αξιολόγησης των κριτηρίων που πληρούνται
• ύστερα από πολύμηνη διαβούλευση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών
Είναι μια απόφαση με την οποία συμφωνούν..
• τα 2 από τα 3 δημοτικά συμβούλια (Ελάτειας & Τιθορέας) των δήμων που συνενώνονται
• οι δημότες των 10 από τα 16 δημοτικά διαμερίσματα που αποτελούν το νέο διευρυμένο Δήμο
• Οι 8.342 από τους 13.024 κατοίκους του νέου Δήμου
Είναι μια απόφαση που εγγυάται..
• ότι η Κάτω Τιθορέα είναι το ιδανικότερο κέντρο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης και χωρικής ολοκλήρωσης των διαφόρων διοικητικών και οικονομικών λειτουργιών, εξυπηρετήσεων του Δήμου
• ότι η Κάτω Τιθορέα θα αποτελέσει αναπτυξιακό εφαλτήριο για τον νέο Δήμο εξασφαλίζοντας την οικονομική βιωσιμότητα και την παραγωγική ανάπτυξη του νέου Δήμου.

Επιτροπή αγώνα δημοτών Δήμων Ελάτειας - Τιθορέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: