1.5.10

Θα... εξυγιανθεί η ΕΡΤ...

Καταγραφή τόσο του μόνιμου όσο και του έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ, στελέχωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από το ανθρώπινο δυναμικό της και περιορισμός του κόστους λειτουργίας είναι ο απολογισμός του μέχρι σήμερα έργου της νέας διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε την περασμένη Πέμπτη σε...

...συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γ.Γαμπρίτσος .

Οπως ανέφερε ο κ. Γαμπρίτσος, στην ΕΡΤ απασχολούνται 3.500 μόνιμοι εργαζόμενοι και 1.047 συμβασιούχοι. Για το μόνιμο προσωπικό ο κ. Γαμπρίτσος ανέφερε ότι οι αργόμισθοι ή θα μεταταχτούν ή θα αναγκαστούν να εργαστούν, δεδομένου ότι το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή άλλες λύσεις. Για τους συμβασιούχους τόνισε ότι το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση και η επίλυσή του θα γίνει με γνώμονα τις ανάγκες της εταιρείας και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Γαμπρίτσος διαβεβαίωσε ότι η ΕΡΤ δεν αποχωρεί από τη διαφημιστική αγορά δεδομένου ότι, όπως τόνισε, «χρειαζόμαστε τα διαφημιστικά έσοδα». Ο περιορισμός του κόστους, όπως εξήγησε, περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των ειδικών συμβούλων, τον περιορισμό των αμοιβών όλων των στελεχών κάτω από το πλαφόν των 5.981 ευρώ τον μήνα μεικτά και τη μείωση κατά 25% των αμοιβών των υψηλόβαθμων συμβάσεων έργου, καθώς και τον περιορισμό του κόστους εκπομπών και επενδύσεων.

Ειδικά για την εκπομπή «Στην Υγειά μας» που παρουσιάζει ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος ο κ. Γαμπρίτσος είπε ότι η εκπομπή ταιριάζει στη φιλοσοφία της ΕΡΤ και το κόστος της βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους συντελεστές προκειμένου να μειωθεί. Οσον αφορά τις δικές του αμοιβές, σημείωσε ότι θα γνωστοποιηθούν αμέσως μόλις υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου . Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση συνεχίζουν να αμείβονται τέσσερις από τους 14 ειδικούς συμβούλους, οι τρεις από τους οποίους θα αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούλιο, ενώ ο τέταρτος, συγκεκριμένα ο κ. Στάμος Ζούλας, θα συνεχίσει να αμείβεται ως τον Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η σύμβασή του.

Σχέδια και φιλοδοξίες
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσος αναφερόμενος στο ψηφιακό πρόγραμμα επισήμανε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο η δημόσια τηλεόραση θα αρχίσει να εκπέμπει ψηφιακά με το πρωτόκολλο ΜΡΕG4 που ακολουθούν και τα ιδιωτικά κανάλια. Τόνισε επίσης ότι φιλοδοξία της νέας διοίκησης είναι να κλείσει το 2010 με πλεόνασμα 25 εκατ. που θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις στις αμοιβές του προσωπικού και τη μείωση του κόστους των εσωτερικών και εξωτερικών παραγωγών, ενώ μακροπρόθεσμα στόχος είναι να κλείσει η μαύρη τρύπα του συσσωρευμένου χρέους ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: