25.5.10

Bρετανία: Κηρύχθηκε η έναρξη των εργασιών του νέου κοινοβουλίου...


Την έναρξη των εργασιών του νέου κοινοβουλίου κήρυξε η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών, κατά τη διάρκεια παραδοσιακής τελετής με αυστηρό πρωτόκολλο.
Στην καθιερωμένη ομιλία της από την Βουλή των Λόρδων, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέφερε: «Το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησής μου θα βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ευθύνης». Πρώτη...
προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με την Ομιλία της Βασίλισσας θα είναι η μείωση του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος και η οικονομική ανάκαμψη.

Ήταν η 56η φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου και η πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια που παρουσίασε το πρόγραμμα συντηρητικής κυβέρνησης.

Τα 22 νομοσχέδια που σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν την εγκατάλειψη των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης για τη θέσπιση ταυτοτήτων, τη δημιουργία της δυνατότητας για δασκάλους και γονείς να εγκαθιστούν σχολεία ανεξάρτητα από το κράτος, μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το εκλογικό σύστημα.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες «Ερωτήσεις του Πρωθυπουργού» για τον Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στις 22 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο έκτακτος προϋπολογισμός της νέας κυβέρνησης.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών των Συντηρητικών Τζορτζ Όσμπορν και ο συνεργάτης του από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες Ντέιβιντ Λοζ παρουσίασαν τα σχέδια τους για αρχικές περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 6,2 δις. στερλίνες.
Naftemporiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: