2.4.10

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον ρουκετοπόλεμο...

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Βροντάδο για την διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, προετοιμασίες που γίνονται τόσο από το Δήμο Ομηρούπολης όσο και από τα συνεργεία των ρουκετατζίδων αφου στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο Δημαρχείο του Βροντάδου οι δυο πλευρές να συμφώνησαν γύρω από την διεξαγωγή του εθίμου και έτσι και φέτος δεν θα υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των ρουκετών που θα εκτοξευθούν που υπολογίζεται γύρω στις 90.000€...

Οι περιφράξεις των δυο ενοριών και των σπιτιών γύρω από αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί χωρίς ωστόσο να
λείπουν τα παράπονα από ορισμένους κατοίκους που αναφέρουν ότι τα συρμάτινα πλέγματα που τοποθετούνται είτε δεν επαρκούν είτε είναι διαβρωμένα. Επιπλέον ο δήμος, αν και τελευταία στιγμή, τοποθετεί πυροσβεστικούς κρουνούς κοντά στις δυο εκκλησίες προκειμένου σε περίπτωση πυρκαγιάς να υπάρχει άμεση επέμβαση. Από την πλευρά τους και τα συνεργεία των ρουκετατζίδων έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για την αποψίλωση των χόρτων και την τοποθέτηση των ρουκετοσυρτών με τα παιδιά από τα συνεργεία να αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων οι περιουσίες των οποίων θίγονται από το έθιμο και να δηλώνουν ότι θα πρέπει ο αριθμός των ρουκετών να περιοριστεί.

Πριν να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ να πούμε ότι ο δήμος με ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι από τις 18.30 το απόγευμα του Μ.Σαββάτου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη ζώνη του ρουκετοπόλεμου με την ώρα έναρξης να έχει οριστεί στις 19.00. Παύσεις θα γίνουν από τις 22.30 μέχρι τις 11.00 και από τις 12.30 μέχρι τις 00.45.Επιπλέον θα ισχύσουν και έκτατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τις ενορίες του ΑΓ.Μάρκου και της Π.Ερυθιανής ενώ θα υπάρχουν άτομα σε κομβικά σημεία που θα δίνουν οδηγίες σε πεζούς και οχήματα.
www.tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: