1.4.10

Βαθιά ψυχή...

Αντιδραστικός μέχρι το μεδούλι. Το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Με ακρότητες (τα 'χουμε ξαναπεί).

Κι όπως συνήθως συμβαίνει μ' αυτούς του χολερικούς τύπους, τα αποθέματα της εθνικοφροσύνης (με τη παλιά κλασική έννοια, της εποχής που ψήφιζαν και τα δέντρα) είναι τεράστια. Και εκδηλώνονται με διάφορα προσχήματα. Όπως σήμερα με τον εξ Ανατολών (τουρκικό) κίνδυνο.
"Ο φίλος µας ο Εγκεµέν
Tου I.K. Πρετεντέρη
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ είναι, οι συγκινήσεις δικαιολογούνται. Έτσι κι εγώ συγκινήθηκα βαθιά µε το αγνό ενδιαφέρον του τούρκου υπουργού Εγκεµέν Μπαγκίς για τη δύσκολη κατάσταση της χώρας µας.

Ο ΑΘΡΩΠΟΣ δεν άντεξε. Όταν είδε ότι οι...

άσπλαχνοι Ευρωπαίοι εκµεταλλεύονται την ανάγκη που βρεθήκαµε για να πουλήσουν όπλα, βγήκε από τα ρούχα του. Τους κατήγγειλε. Και αποφάνθηκε ότι αντί για εξοπλιστικά προγράµµατα, η Ελλάδα θα έπρεπε να φτιάχνει δρόµους και σχολεία.

ΕΛΑ ΡΕ! Μια χαρά τα λέει ο Εγκεµέν... Διότι ως γνωστόν η Ελλάδα αγοράζει τα όπλα επειδή αισθάνεται καυτή την ανάσα του Λουξεµβούργου και έντονη την απειλή της Εσθονίας. Και ο εκ της Τουρκίας προερχόµενος υπουργός ορθώς αντελήφθη ότι τα όπλα αγοράζονται όχι επειδή υπάρχει κάποιο πραγµατικό ζήτηµα, αλλά επειδή µας τα δίνουν µε το ζόρι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί.

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που πέσαµε στη λύπηση των Τούρκων! Και πρωτίστως του φίλου µας, του Εγκεµέν Μπαγκίς. Ο οποίος µέσα στις τόσες έγνοιες που έχει ως υπουργός (όσο είναι υπουργός, διότι µε τον ρυθµό των δύο πραξικοπηµάτων το εξάµηνο που έχει η Τουρκία, µάλλον θα κοιµάται ήδη µε το πανωφόρι του...) χρειάστηκε να προσθέσει και την έγνοια της Ελλάδας. Η ΟΠΟΙΑ αντιλαµβάνοµαι ότι θα είναι πράγµατι δυσβάσταχτη. Δεν είµαι καθόλου βέβαιος, ας πούµε, ότι οι τούρκοι στρατηγοί συµµερίζονται τις ανησυχίες και τους προβληµατισµούς του υπουργού. Κι αν υπάρχει (όπως εικάζω...) διάσταση αντιλήψεων µεταξύ των δυο, δεν είµαι καθόλου βέβαιος ότι η άποψη της Τουρκίας είναι αυτή που εκφράζει ο υπουργός.

ΤΟ ΛΕΩ επειδή αν δεν υπήρχε διάσταση απόψεων κι αν η φροντίδα για την οικονοµική κατάσταση της Ελλάδας ήταν γενική και ειλικρινής, τότε ο αδελφός µας ο Εγκεµέν δεν θα χρειαζόταν να πηγαινοέρχεται στον Παµπούκη, ούτε να τσαντίζεται ο Δρούτσας, ούτε να κάνει δηλώσεις που µπορεί να παρεξηγηθούν.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αυτή, η λύση είναι εξαιρετικά απλή. Αν όντως η Τουρκία µάς νοιάζεται τόσο πολύ, αν όντως έχει καταλάβει τι µας φταίει κι αν όντως συµφωνεί µε τον καρντάση µας, γιατί δεν κάνει το αυτονόητο; Γιατί δεν µειώνει πρώτη τους εξοπλισµούς;

ΕΤΣΙ, ΑΝ οι τούρκοι στρατηγοί µετατραπούν αιφνιδίως σε «παιδιά των λουλουδιών» δεν βλέπω γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποκύπτει στις πιέσεις των άπληστων Γερµανογάλλων για να αγοράσει φρεγάτες, υποβρύχια και άρµατα µάχης. Θα γεµίσουµε τη χώρα µε σχολεία και δρόµους.

ΔΙΟΤΙ ΥΠΟ αυτήν την έννοια, προτιµώ κι εγώ να φτιάχνουµε σχολεία από το να αγοράζουµε φρεγάτες. Αρκεί να µην καταλήξουν τα παιδιά µου στο κρυφό σχολειό.

Αν όντως η Τουρκία µάς νοιάζεται τόσο πολύ, γιατί δεν κάνει το αυτονόητο; Γιατί δεν µειώνει πρώτη τους εξοπλισµούς;"
Στήλη "Εμπιστευτικά" - ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: