4.2.10

Η Ντόρα άρχισε πόλεμο με Σαμαρά...

Δικαίωση του nonews-NEWS...
Με 3 συνεχείς αναρτήσεις σας το'χαμε πει πριν από ενάμιση μήνα, και μάλιστα σας είχαμε προσδιορίσει και το χρόνο έναρξης των εχθροπραξιών. Σήμερα το θέμα υπάρχει στις εφημερίδες:
«Θερμό επεισόδιο»
Ντόρα κατά Σαμαρά. Συνεργάτες της πρώην υπουργού έκαναν λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» που προκαλούν οι επιλογές του προέδρου του κόμματος. Τόνιζαν δε με οργισμένο ύφος, ότι η νέα ηγεσία συνεχίζει να δίνει «το ίδιο δείγμα γραφής με επιλογές προσώπων από τον περιορισμένο κύκλο υποστηρικτών του κ. Σαμαρά»
Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχονται ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, με φόντο το συνέδριο αρχών και θέσεων της Ν.Δ. του προσεχούς Ιουνίου.

Η απόφαση της Ρηγίλλης να ...

ορίσει για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου σχεδόν αποκλειστικά στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά, προκάλεσε εκρήξεις στο επιτελείο της κ. Μπακογιάννη που καθιστά υπεύθυνη τη νέα κομματική ηγεσία για την ενότητα και το μέλλον του κόμματος.

Στην 20μελή οργανωτική επιτροπή, υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, συμπεριελήφθη ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και οι περισσότεροι γραμματείς του κόμματος, ενώ η επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου και ο πρώην υφυπουργός Αθ. Νάκος είναι τα μοναδικά μέλη που στις εσωκομματικές εκλογές είχαν συνταχθεί με την κ. Μπακογιάννη. Συνεργάτες της πρώην υπουργού έκαναν λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» που προκαλούν οι επιλογές του προέδρου του κόμματος και τόνιζαν με οργισμένο ύφος ότι η νέα ηγεσία συνεχίζει να δίνει «το ίδιο δείγμα γραφής με επιλογές προσώπων από τον περιορισμένο κύκλο υποστηρικτών του κ. Σαμαρά».

Αμφισβητώντας ευθέως μάλιστα τη δυνατότητα της επιτροπής να εκφράσει το σύνολο του κόμματος, προσέθεταν: «Μια τέτοια οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί εκφράσει τη σύνθεση, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η Ν.Δ. και δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα κόμμα του μέλλοντος...».

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι με τη σύνθεση της επιτροπής του συνεδρίου ο κ. Σαμαράς δοκιμάζει τις αντοχές της κ. Μπακογιάννη και στέλνει μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο ότι δεν σκοπεύει να οδηγηθεί σε ένα συνέδριο εσωκομματικών ισορροπιών.

Από τη Ρηγίλλης, πάντως, χθες το βράδυ επεδίωκαν να χαμηλώσουν οι τόνοι και απέφευγαν κάθε σχόλιο για την αντίδραση της κ. Μπακογιάννη.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι τα μέλη της επιτροπής επελέγησαν με βάση την κομματική τους ιδιότητα και όχι με κριτήριο τον εσωκομματικό πόλο στον οποίο κινούνται. Ενδεικτικά τονιζόταν ότι η κ. Γιαννάκου συμμετέχει στην επιτροπή ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών και όχι ως στέλεχος που εκπροσωπεί την κ. Μπακογιάννη.

Η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Ν.Δ. που πραγματοποιηθεί 25- 27 Ιουνίου έχει ως εξής: Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόεδρος. Π. Μολυβιάτης, Ελ. Ζαγορίτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Αθ. Νάκος, Μαριέττα Γιαννάκου, Μάξ. Χαρακόπουλος, Κων. Γκιουλέκας, Βασ. Μιχαλολιάκος, Μεν. Δασκαλάκης, Μαν. Αγγελάκας, Γιάν. Μανώλης, Κατερίνα Παπακώστα, Γ. Καλαντζής, Επαμ. Λεκέας, Δημ. Σταμάτης, Δημ. Πανοζάχος, Διον. Σταμενίτης, Κων. Μπούρας, μέλη. Διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής έχει οριστεί ο Κων. Ζωντανός, συνεργάτης του κ. Σαμαρά και στο υπουργείο Πολιτισμούς. Στην επιτροπή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο οποίος θα εκλεγεί τον Μάιο με ανοιχτή διαδικασία.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: