1.2.10

Βουρρρρ στον πατσά...

Της Πόπης Διαμαντάκου
Μυρωδιές εξόχως γαργαλιστικές ιδιωτικών και πολιτικών σκανδαλιστικών υποθέσεων αναμένεται να κολάσουν μέχρι και ανορεξικούς της τηλεθέασης
Με την υπόθεση Siemens να γαργαλά τον ουρανίσκο όλο υποσχέσεις για σκανδαλιστικές αποκαλύψεις, αλλά κυρίως με την κουζίνα της σοουμπίζ να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία με το δικό της έδεσμα, το ανακοινωθέν ήδη διαζύγιο των Μενεγάκη- Λάτσιου, είναι φυσιολογικό που στρώθηκε καθαρό τραπεζομάντιλο- το προηγούμενο ήταν τίγκα αποφάγια και λίγδες από τα περσινά σκάνδαλα- για λουκούλεια τηλεγεύματα.

Το πρώτο πιάτο σερβιρίστηκε πάντως προκαλώντας ήδη σιελόρροια στους απανταχού βουλιμικούς ενώ οι...

...γαρνιτούρες, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, ως φαίνεται, έπονται. Αυτό ήταν η δημόσια, κοινή ανακοίνωση του τηλεζεύγους - βασιλική παράδοση, ε;- περί του επικείμενου χωρισμού του. Έτσι κι αλλιώς, έχει κάνει πρωινάδικο σίριαλ κάθε στιγμή του έγγαμου βίου του. Με πρωτοβουλία της κυρίας, για να μην είμαστε άδικοι, της Ελένης Μενεγάκη, η οποία με έναν χλιδάτο γάμο, τρεις εγκυμοσύνες, τα αντίστοιχα βαφτίσια και τώρα με τον χωρισμό μπορεί να πει ότι έχει κάνει μια λαμπρή πρωινοριαλιτζίδικη καριέρα. Άλλωστε τι καλύτερο από ένα θεαματικό φινάλε της ροζ σαπουνόπερας της προσωπικής της ζωής με το οποίο αναμένεται να ανακάμψει, τουλάχιστον πρόσκαιρα, στα νούμερα τηλεθέασης, σύμφωνα με τις παγκόσμιες στατιστικές, έρευνες, μελέτες, αλλά και της κοινής εμπειρίας περί κανιβαλικών ανακλαστικών του τηλεοπτικού κοινού. Είναι η ιδανική ευκαιρία να ανέβει η τηλεθέαση της πρωινής καφετζούς που βρίσκεται στο ναδίρ, ειδικώς τις τελευταίες μέρες και να μη λήξουν άδοξα σεζόν και καριέρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περιμένει το φιλοθέαμον να δει εκείνη τη σύσπαση στο πρόσωπο, να ακούσει μια φράση, μια λέξη που θα αποκαλύπτει τα προσωπικά της συναισθήματα.

Επιπροσθέτως έχει ενεργοποιηθεί ολόκληρο το κουτσομπολίστικο σύστημα, το οποίο με σπασμούς ενθουσιασμού ρίχτηκε στη μάχη να στηρίξει τη νέα σειρά επεισοδίων της λατρεμένης του μενεγάκειας σαπουνό- περας, διαφημίζοντας ήδη αποκαλύψεις της ιδίας από σήμερα στην εκπομπή της. Το πρώτο πάνελ που είχε την ευτυχία να ασχοληθεί, αυτό της Τσιμτσιλή στο Αlter (μετά τη φαντασμαγορική ανακοίνωση του χωρισμού ακολουθούσε Σαββατοκύριακο και τα υπόλοιπα κουτσομπολάδικα είχαν ρεπό, αλλά και τον χρόνο να οργανώσουν υπερπαραγωγές), έδωσε το πρώτο δείγμα της μενεγακηλατσειάδας, που πρόκειται να ακολουθήσει. Παλιές συνεντεύξεις ξετινάζονταν για να βρεθούν «σημάδια» ευτυχίας ή προμηνύματα του τέλους, έβλεπαν στη Μενεγάκη «μια συνειδητοποιημένη γυναίκα που από την εποχή του γάμου της έδειχνε ότι γνωρίζει πως όλες οι σχέσεις τελειώνουν» και άλλα παρόμοια μπουρδολογήματα.

Εξ ου και το infotainment των Καραμεροχαριτάτων στον ΑΝΤ1 έχει ένα στοίχημα μπροστά του, πόσο θα αντέξει απέναντι στο καυτό, άκρως ερεθιστικό live ριάλιτι τής σε πορεία-διαζυγίου-αντιπάλου. Τουλάχιστον μέχρι να γίνει η σούμα της φετινής σεζόν, γιατί πόση προσωπική ζωή μιας πρωινατζούς να καταναλώσει και το φιλοθέαμον! Έρχεται η στιγμή που σπρώχνει με αποστροφή το πιάτο από το τραπέζι.

Και για όποιον ανατριχιάζει στη σκέψη ότι σε εποχές οικονομικής κρίσης, άλλο δεν μας έλειπε από τηλεγαστρονομία διαζυγίων και simensοσκανδάλων, ακριβώς αυτά είναι που γεμίζουν τις «αιμοσταγείς» αρένες της τηλεθέασης.

Έτσι λειτουργεί το σύστημα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ λένε ότι ένα «καλό» διαζύγιο πουλάει περισσότερο από την προεδρική καμπάνια. Οι live σαπουνόπερες της πολιτικής και της σοουμπίζ είναι τόσο μεθυστικές, ώστε έχουν φθάσει να αποτελούν τα «ιερά» όπλα της σύγχρονης χειραγώγησης.


Το νοσηρό βρίσκεται στην υπερβολή

Υπερβολές; Κι όμως, «την εποχή που ο Κλίντον ανακοίνωνε πλεόνασμα του αμερικανικού προϋπολογισμού 39 δισ. ξέσπαγε το σκάνδαλο Λιουίνσκι» επισημαίνει ο πολύς Άλαν Γκρίνσπαν στο βιβλίο του «Η εποχή των αναταράξεων» (Εκδ. Ωκεανίδα). Και οι δύο πτυχές είχαν δημοσιότητα, η δεύτερη όμως, τα περί «ανάρμοστης σχέσης», κυριάρχησε στα μίντια, κέρδισε την παγκόσμια τηλεθέαση, την παγκόσμια συλλογική μνήμη και έφερε τον ακροσυντηρητισμό της εποχής Μπους με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Για να μην είμαστε άδικοι με τις ανθρώπινες αδυναμίες, οι ισχυρές γεύσεις των ιδιωτικών υποθέσεων είναι εξόχως ευφραντικές για τους περισσότερους ουρανίσκους σε λογικές δόσεις. Το νοσηρό βρίσκεται στην υπερβολή, στη μετατροπή της δημόσιας ζωής σε ένα ατέλειωτο σκανδαλοτσιμπούσι.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: