1.12.09

Αρχηγός...


Του Γιώργου Χρ.Παπαχρήστου
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ απλώς τη μεγάλη ανατροπή ο Αντώνης Σαμαράς, κερδίζοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί που ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Ουσιαστικά με τη νίκη του αποστράτευσε μια ολόκληρη γενιά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας- στελέχη που κυβέρνησαν τη χώρα επί πεντέμισι χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματακαι εξ αυτού του λόγου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γυρίζει πραγματικά σελίδα.

Όμως τώρα που τελειώνουν οι πανηγυρισμοί και κλείνουν ένας ένας οι...
προβολείς, αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Αντώνης Σαμαράς που προειδοποίησε ήδη από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα δεχτεί αμφισβήτηση- υπονόμευση έσπευσε να την χαρακτηρίσει εκ των προτέρωνκαλείται να αποδείξει ότι είναι αρχηγός ολόκληρης της Νέας Δημοκρατίας.

Ότι σ΄ αυτήν έχουν θέση και οι χαμένοι της μάχης, και κυρίως όσοι εκτέθηκαν υπέρ το δέον, στηρίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη. Κυρίως όμως καλείται να αποδείξει ότι το κόμμα θα παραμείνει κεντροδεξιό και δεν θα γείρει προς τα δεξιά, και κυρίως την άκρα δεξιά. Εύκολο; Δύσκολο! Γιατί ήδη ορισμένοι Ηρακλειδείς του άρχισαν να μιλούν για την «καθαρότητα» της παράταξης. Αυτούς πρέπει να μαζέψει πρώτα...
Αιχμές από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: