1.10.09

Γιώργος Καραιβάζ>Απο τα σκοτάδια θίγετε υπολήψεις...

kourdistoportocali
Απο τον θιγόμενο (όπως δηλώνει) Γιώργο Καραιβάζ πήραμε το mail που ακολουθεί

<<Αναξιοπρεπές παπαγαλάκι>>, φαντάζομαι ότι αποτελεί μια προσδιοριστική του δημοσιογραφικού επαγγέλματος φράση, που για να την απευθύνεις σε <<συνάδελφο>>, θα πρέπει αφενός να την έχεις σπουδάσει για να τη διατυπώσεις, αφ ετέρου να την έχεις υπηρετήσει με απαρέγκλιτη πίστη και αφοσίωση. Σε κάθε περίπτωση, επειδή έχω πάψει ν' ασχολούμαι με τους Κάτωνες και τους απρόσωπους και ανώνυμους κήνσορες του διαδικτύου, θα σας καλούσα και θα σας προκαλούσα να...


μου φέρεται.
α) πότε αναφέρθηκα σε ονόματα;
β) πότε κατέστησα ένοχο κάποιον ύποπτο;
Αν είχατε την υπομονή και ίχνος έστω, καλής προαίρεσης, θα διαπιστώνατε ότι έχω πει πως η αντιτρομοκρατική οδηγεί τους 4 συλληφθέντες στον ανακριτή με μόνο στοιχείο την φυσική παρουσία τους στο ισόγειο της διπλοκατοικίας, και τους υπόλοιπους 6, από το γεγονός ότι βρέθηκαν αποτυπώματα τους, γεγονός που καθιστά το κατηγορητήριο σαθρό.
-Υ.Γ. Υποκύπτω στον πειρασμό της απάντησης, παρότι σε αντίθεση με τον Πέτρο, δεν τρέφω καμία εκτίμηση σε όλους εσάς που ανώνυμα, δίχως να έχεται το θάρρος της γνώμης σας, υπηρετώντας έτσι τη στοιχειώδη δεοντολογία, <<πυροβολείται>> από το υπόγειο και από το σκοτάδι, όλους όσοι αρνούνται να υποκύψουν σε αυτό που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και μαεστρικά να κάνετε. Να θίγετε εκ του ασφαλούς υπολήψεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ"
Είναι ευχάριστο το γεγονός οτι κι ο Γιώργος Καραιβάζ, μετά τον Πέτρο Καρσιώτη, αισθάνεται να θίγεται απο τον χαρακτηρισμό "αναξιοπρεπές" παπαγαλάκι, τον οποίο χρησιμοποιούν ουκ ολίγοι αστυνομικοί συντάκτες μιλώντας απαξιωτικά για συναδέλφους τους.
Αυτή η αφύπνιση της αυτογνωσίας των καλών δημοσιογράφων, ισως τους επιτρέψει να είναι πιο προσεχτικοί, με τους ανθρώπους που κάνουν κομμάτια, πριν αποφασίσει γι αυτούς η Δικαιοσύνη, με τα διαμερίσματα που αποκαλούν γιάφκες, με τις διασυνδέσεις που είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή ν ανακαλύψουν.
Οσο αφορά τα υπόγεια και τα σκοτάδια, αυτά χαρακτηρίζουν τις πηγές του στη ΓΑΔΑ και την ΕΥΠ, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν καλά είναι να παρακολουθούν κινητά δημοσιογράφων, να πλάθουν σενάρια, να δρουν παρακρατικά σε χώρους παρανομίας και τελευταία στο διαδίκτυο, αντί να βρίσκονται ακροβολισμένοι στην Κόκκινη Μηλιά κι οχι στα μπουζουξίδικα ώστε να γίνονται θέαμα κοτζάμ μυστικοί πράκτορες και πρακτόρισσες της πλάκας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: