2.10.09

Προσκλητήριο Γιώργου: «Να ενώσουμε τα όνειρά μας»...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Αθήνα. Γιώργος: «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελλη νίδες που αγωνιούν. Είναι ώρα συστράτευσης»...
Σφράγισε τη νίκη της Κυριακής η χθεσινοβραδινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας και ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά του «πάμε μαζί» για να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα δώσει τον αγώνα για μια άλλη πορεία της χώρας. Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα συγκρουστεί με συμφέροντα και κατεστημένες αντιλήψεις και υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι αυτός «δεν χρωστάει σε κανέναν».O ...

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη συγκέντρωση, απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας σε όλους τους Έλληνες για να δουλέψουν όλοι για την ανασυγκρότηση της χώρας: «Απευθύνομαι σήμερα από ΄δω σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγωνιούν. Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη, κάθε νοικοκύρη, κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή. Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης. Απευθύνομαι σε όσους πονάνε αυτόν τον τόπο και πληγώνονται, απευθύνομαι σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Τους απλώνω το χέρι και τους λέω απ΄ την καρδιά μου: “Πάμε μαζί. Ενώστε τα όνειρά σας με τα δικά μας. Πάμε μαζί, να αλλάξουμε τώρα τη ζωή μας”». Ο Γιώργος Παπανδρέου, που απευθυνόταν σαφώς στον πέραν του ΠΑΣΟΚ κομματικό χώρο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. «Απευθύνομαι στους νέους, σ΄ εκείνους που απέχουν από την πολιτική, στους bloggers που γράφουν τη νέα εποχή, στους φοιτητές με το αβέβαιο αύριο, στους νέους των 700 ευρώ, της ανασφάλιστης εργασίας, των stage και της ανεργίας, στους νέους επιστήμονες που βρίσκουν παντού πόρτες κλειστές. Στα νέα ζευγάρια που ξεκινάνε τη ζωή τους μέσα στην ανασφάλεια. Στους νέους αγρότες που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, χωρίς μέλλον κι ελπίδα. Πάμε μαζί».

Σας θέλουμε μαζί μας
Κάλεσε επίσης τους πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, επειδή, όπως είπε, «αναζήτησαν τη διαφάνεια από την προηγούμενη κυβέρνηση και είδαν τη διαφθορά να θριαμβεύει. Που πίστεψαν τις υποσχέσεις της και εξαπατήθηκαν. Απευθύνομαι σ΄ αυτούς και τους λέω: “Σας θέλουμε μαζί μας. Γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει. Ναι. Η πατρίδα σας χρειάζεται”».

Στην προσπάθειά του δε να περιφρουρήσει και να διευρύνει την αυτοδυναμία, απευθύνθηκε ευθέως στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να πάει καμιά ψήφος χαμένη. «Κάθε ψήφος, κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ούτε μια ψήφος δεν μπορεί να πάει χαμένη. Μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Η χώρα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία. Γι΄ αυτό ζητώ από εδώ την ψήφο όλων των Ελλήνων».

Οι τρεις Οκτώβρηδες
Οι συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συχνά το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» και μερικές φορές θυμήθηκαν τον ιδρυτή του Κινήματος με το σύνθημα «Ανδρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς», αποθέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ανέφερε: «Καλούμαστε ακόμη μια φορά να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και να την πάμε μπροστά. Το έχουμε ξανακάνει. Το θυμόμαστε όλοι. Κάθε φορά που η ιστορία μας έφερε κοντά, κάθε φορά που παλέψαμε μαζί, πετύχαμε. Αυτό συνέβη τον Οκτώβρη του 1981. Αυτό συνέβη τον Οκτώβρη του 1993. Αυτό θα συμβεί και τον Οκτώβρη του 2009».

Υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική ηγεσία για να πάει μπροστά, μια πολιτική ηγεσία που δεν έχει εξαρτήσεις από πουθενά. «Ξέρω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί τούς κάναμε κυνικούς. Πολίτες που λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να σας αποδείξω το αντίθετο. Ζητώ τη δύναμή σας για να συγκρουστώ με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν. Δεν θα υποταχθώ σε κανένα συμφέρον. Δεν χρωστάω σε κανέναν. Μόνο εσείς, οι πολίτες, είστε η δύναμη της χώρας. Σε σας λογοδοτώ και σε κανέναν άλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: