3.10.09

Ψήφος για αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση

Για να μην επαναληφθούν τα πρόσφατα φαινόμενα ακυβερνησίας και για να εξέλθει η χώρα από την οικονομική κρίση...
Σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή αυτοδυναμία, επιθυμούν οι πολίτες οι οποίοι αύριο θα προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να αναδείξουν την παράταξη και τον πρωθυπουργό που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Τόσο τα στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων όσο κι όλοι ανεξαιρέτως οι παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την ευχή να αναδείξει η αυριανή εκλογική αναμέτρηση μια κυβέρνηση η οποία θα διαθέτει άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να μπορέσει να...
λάβει τολμηρές αποφάσεις, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα ακυβερνησίας που παρατηρήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων ολοκληρώθηκε χθες με τον κ. Κ. Καραμανλή να μιλά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Πεδίον του Αρεως και τον κ. Γ. Παπανδρέου να ολοκληρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του μιλώντας στην Πάτρα. Και στις δύο συγκεντρώσεις, οι οπαδοί των κομμάτων έδωσαν εντυπωσιακό «παρών», αλλά ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ ήταν εμφανώς μεγαλύτερος, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τα δεδομένα που υπήρχαν πριν από την προκήρυξη των εκλογών δεν έχουν αλλάξει. Οπως εκτιμούσαν χθες στελέχη του Κινήματος, το ΠαΣοΚ θα αναδειχθεί με άνεση πρώτο κόμμα, εξασφαλίζοντας μια ισχυρή πλειοψηφία, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι δεν κατόρθωσε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της στον βαθμό που το είχε επιτύχει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ούτε να περιορίσει τις «διαρροές» της προς τον ΛΑΟΣ, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιώσει την ενίσχυση των δυνάμεών του που πέτυχε στις ευρωεκλογές.

Σταθερή κυβέρνηση ζητούν κι όλοι οι παράγοντες της αγοράς, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έζησαν μια περίοδο πρωτοφανούς ακυβερνησίας, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της και να προωθήσει τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που είχε υποσχεθεί. Μάλιστα, ορισμένοι από τους παράγοντες αυτούς επισημαίνουν ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα θα πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές να προχωρήσουν σε μια άμεση συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί στο μέλλον η πιθανότητα ακυβερνησίας λόγω αδυναμίας ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης στη Βουλή.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: