2.10.09

Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας ...

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, που θύμιζε περισσότερο πάρτι νίκης παρά προεκλογική ομιλία, και η οποία ήταν κατά γενική ομολογία πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συγκέντρωση του Σεπτεμβρίου του 2007, ο Γ. Παπανδρέου με κεντρικό σύνθημα το «Πάμε μαζί» ζήτησε χθες από τους πολίτες της Αθήνας -όπως είπε χαρακτηριστικά- να του δώσουν την Κυριακή ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Ο ενθουσιασμός και ο παλμός των συγκεντρωμένων, αλλά και τα πλατιά χαμόγελα όλων των ...
στελεχών και των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος αποτύπωναν ξεκάθαρο κλίμα νίκης. Χιλιάδες σημαίες και εκατοντάδες κόρνες έδιναν το σύνθημα του συγκεντρωμένου πλήθους, το οποίο έφτανε σε περίμετρο προς το κέντρο μέχρι τη Στουρνάρη, προς την Πατησίων μέχρι την ΑΣΟΕΕ και προς τη Λ. Αλεξάνδρας μέχρι την Ιπποκράτους.
Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 7 μ.μ., ενώ ο κύριος όγκος των οπαδών του ΠΑΣΟΚ είχε γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία και τους γύρω δρόμους στις 8.

Την ώρα εκείνη είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της ράμπας που οδηγούσε στην εξέδρα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α και τη Β Περιφέρεια της Αθήνας, καθώς και του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στις 8.15 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τους Ν. Αθανασάκη, Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Δόλλη, κατευθύνθηκε προς τη ράμπα εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Προηγήθηκαν δε η σύζυγός του Αντα με την κόρη του Μαργαρίτα και τους αδελφούς του Νίκο και Αντρίκο.
Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας

Στα μάτριξ και τα ηχεία της συγκέντρωσης ξεκίνησε αμέσως να παίζει το επιτυχημένο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ που δείχνει τον πρόεδρο του Κινήματος στα παρασκήνια πριν από ομιλία του, ενώ την ίδια ώρα ο Γ. Παπανδρέου στεκόταν στο κεφαλόσκαλο της εξέδρας.

Ο ίδιος ψιθύριζε τα λόγια του σποτ και μόλις σταμάτησε η μουσική και είπε το «πάμε» εμφανίστηκε στην εξέδρα προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού από το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο κόσμος φώναζε διαρκώς συνθήματα, με πιο χαρακτηριστικά τα «η γη τρέμει, ο ήλιος ανατέλλει», «στις 4 Οκτώβρη η λύση είναι μία, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αυτοδυναμία», «να είμαστε κυβέρνηση και πάλι, πλησιάζει ο καιρός, από τον Εβρο έως την Κρήτη μόνο σοσιαλισμός», αλλά και τα... κλασικά συνθήματα όπως «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Μεταξύ του πλήθους ήταν στο ύψος του ξενοδοχείου Παρκ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, οι οποίοι συμμετείχαν στα συνθήματα και στον παλμό του πλήθους.

Ο Γ. Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του καλώντας ως είθισται όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην εξέδρα, προκειμένου να χαιρετήσουν τον κόσμο. Ηταν τόσος ο ενθουσιασμός που κατά την αποχώρησή του με το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να φύγει από τον «κλοιό» των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να βγει από το αυτοκίνητο για να χαιρετήσει το πλήθος.

Αυτό ωστόσο που έκανε αίσθηση ήταν η μηχανική ράμπα που είχε στηθεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην εξέδρα δύο υποψήφιες βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ, αφού πρόκειται για άτομα με ειδικές δεξιότητες, αλλά και η πρωτοβουλία του κόμματος, μέσω εθελοντών και των νεολαίων, να βοηθήσει αμέσως μετά τη συγκέντρωση στον καθαρισμό του χώρου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Σε κλοιό
Σε «κλοιό» βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την αποχώρησή του από τη συγκέντρωση. Μέγα πλήθος τον περίμενε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου βρισκόταν το αυτοκίνητό του, για να του σφίξει το χέρι. Στο τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του ανασηκώθηκε και αποχαιρέτησε εγκάρδια τους συγκεντρωμένους.

Πράξη η καθαριότητα
Περιβαλλοντική ευαισθησία όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη... Ανθρωποι από τον τομέα εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν χθες μετά το τέλος της συγκέντρωσης για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τα προεκλογικά έντυπα στις Λεωφόρους Πατησίων και Αλεξάνδρας.

Κόκκινη σημαία
Ανάμεσα στις χιλιάδες πράσινες σημαίες του ΠΑΣΟΚ που είχαν κατακλύσει χθες το Πεδίον του Αρεως και τις Λεωφόρους Πατησίων και Αλεξάνδρας ξεχώριζε και μία κόκκινη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρόεδρος της οποίας άλλωστε είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Νεανικό κοινό
Εκατοντάδες μικρά παιδιά που πήγαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τους γονείς τους έδωσαν ιδιαίτερα νεανικό τόνο και παλμό χθες στο Πεδίον του Αρεως. Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος διέκρινε κανείς ποδηλάτες, ανθρώπους με αναπηρίες, μαθητές, φοιτητές και μετανάστες.

Από τον Γεώργιο Παπανδρέου
Ανάμεσα στους νέους ξεχώριζε ο 65χρονος Χριστόφορος Μπάρλος, ο οποίος όταν ψήφισε για πρώτη φορά επέλεξε τον Γεώργιο Παπανδρέου και χθες βρέθηκε στο Πεδίον του Αρεως για να στηρίξει τον εγγονό του.

Και κληρικοί
Ακόμα και κληρικοί βρέθηκαν στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Ενας εξ αυτών κρατούσε και την πράσινη σημαία, ενώ νωρίτερα ένας άλλος που διερχόταν την Πατησίων έσπευσε να αγκαλιάσει εγκάρδια τον Τηλέμαχο Χυτήρη.

Τύμπανα και συνθήματα
Μπροστάρηδες στη συγκέντρωση βρέθηκαν οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ δίνοντας τον παλμό με τύμπανα, συνθήματα και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Η γη να τρέμει, ο ήλιος ανατέλλει» και «Ενας είναι ο δρόμος που έγραψε η ιστορία, λαός και ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Ξεσήκωσε τον κόσμο
Πολλές ήταν οι φράσεις του Γιώργου Παπανδρέου που ξεσήκωσαν το συγκεντρωμένο πλήθος, όπως «οι αξίες και οι αρχές μας είναι ακόμα ζωντανές», «σε εσάς λογοδοτώ και σε κανέναν άλλον». Οταν μάλιστα ακούστηκε από τα μεγάφωνα το γνώριμο «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο» στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης και ενώ η φράση «Πάμε μαζί» εμφανιζόταν γραμμένη με πράσινο λέιζερ πάνω στο κτίριο της ΓΣΕΕ, ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος σε όλους τους συγκεντρωμένους
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: