2.10.09

Κίτσος Νο2...

Απο τον Βασίλη Μπόνιο
Ποίηση και Υποκρισία...
Η Μαρίνα Πετρούτσου, εντόπισε ψήγματα της ποιητικής φλέβας του ("οταν ανέλαβα την διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του Μέγκα, πριν έξι χρόνια, τα πράγματα ηταν πολύ διαφορετικά") Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
Η πρωτιά στη τηλεθέαση του δελτίου του Μέγκα, δίνει ένα κάποιο δικαίωμα στον κο Παναγιωτόπουλο, ν αφήνει ελεύθερο για βοσκή στα λιβάδια της ματαιοδοξίας τον εγωισμό του.
Παρότι κατα την άποψή μας, την διαφορά στο συγκεκριμένο δελτίο, κάνει ο...

Γιάννης Πρετεντέρης (οσο εμπαθής, είρων και προκλητικός κι αν εμφανίζεται).

Ο Πρετεντέρης διαθέτει παιδεία, χιούμορ, είναι ατακαδόρος και χαίρεσαι να τον ακους ακόμη κι οταν γίνεται απαξιωτικός.

Δίχως τον Πρετεντέρη, οι εκδότες θα είχαν στήσει αντίσκηνο (η θα φύτευε στο φτερό κανα προκατ ο Μπόμπολας) κάτω απο το σπίτι του Χατζηνικολάου στην Πολιτεία και θα τον εκλιπαρούσαν να επιστρέψει.

Δώσε κε Παναγιωτόπουλε, 6 μήνες άδεια στον Πρετεντέρη και ετοιμάσου να ζητήσεις δουλειά απο τον Γιώργη τον Κουρή και τον Κοσμά Σφαέλλο.

Τους ποιητές, χαρακτηρίζει μια γενναιότητα ψυχής κι ένα πνεύμα αδούλωτο.
Αναρωτιέμαι πόσο υπερήφανος μπορεί να αισθάνεται ο Ηγεμών των ειδήσεων του Μέγκα για την αντιμετώπιση που επεφύλαξε στον Γιώργο Παπανδρέου όλη εκείνη την περίοδο που διεκδικούσε με αντίπαλο τον Βενιζέλο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά την ήττα του 2004.
Εσεις δεν είσαστε κε Παναγιωτόπουλε, που με θρησκευτικό φανατισμό, υποστηρίζατε την μια πλευρά και επιτρέπατε στους τελάληδες των παραθύρων σας, να σαρκάζουν την άλλη-τον Γιώργο;

Εσεις δεν είσαστε κε Παναγιωτόπουλε που είχατε βγάλει στη σέντρα τον Θέμο Αναστασιάδη για την υπόθεση του γνωστού dvd κι οταν ο Μπόμπολας αγόρασε το "Πρώτο Θέμα", βάλατε την ουρά στα σκέλια;

Εσεις δεν είστε κε Παναγιωτόπουλε, που δια στόματος (κυρίως) της Μαρίας Σπυράκη κάθε βράδι στις 8, δίνετε εντολή να ξεσπάσει ένα τσουνάμι χρυσόσκονης πάνω απο τον ανδριάντα του Γεωργίου Σουφλιά;

Εσεις δεν είσαστε που ως κι ένα μήνα πριν, προσπαθούσατε να παρουσιάσετε τον Καραμανλή ηγέτη καταλληλότερο και με θεληματικό πηγούνι;

Εσεις δεν είσαστε, που δια στόματος της Σοφίας Φασουλάκη, (ο "κος Χριστοφοράκος" και ξανά μανά ο "κος Χριστοφοράκος" ) φροντίζατε να παραμένει στο βάθρο του, το στέλεχος της Siemens, κάνοντας στη συνέχεια στροφή 180 μοιρών -με χειρόφρενο και τα γκάζια στη τσίτα- (οταν η Αριστέα Μπουγάτσου απεκάλυψε τα "χορηγούμενα" ταξίδια του σχολιαστή σας) και είχατε φαγωθεί να τον φέρετε με το στανιό στην Αθήνα, λες και η αντικειμενικότητα είναι ξεχειλωμένη κυλότα.

Για να μην μπούμε στα μαργαριτάρια του αστυνομικού σας δελτίου η στην επιβολή του Μανώλη Αναγνωστάκη, δίπλα στον δύστυχο Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Παρόλα αυτά, οσο παραμένει ο Πρετεντέρης στο δελτίο σας, αφήστε τον ποιητικό σας οίστρο να ξεχειλίζει. Ο καυγατζής πολιτικός συντάκτης του "ΒΗΜΑτος", φέρνει τα νούμερα και τα λεφτά στο σπίτι.

Σας αφιερώνουμε ένα μικρό απόσπασμα απο ένα ποίημα του Ραίημοντ Τσάντλερ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Chamber's Journal" τον Δεκέμβριο του 1908>

"Με τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει ένα φάσμα ευχαρίστησης, όπως ακριβώς παραμένει ένα άρωμα σ ένα παλιό γάντι, ούτε ένα ψιθύρισμα ανέμου, το οποίο άλλοτε δραπέτευσε ψηλά και καθαρά απο τα χείλη του Menestrel Amour ούτε ένα ποντίκι που γρατσουνάει στο βάθος κάποιων παλιών ερειπίων, ούτε η βροχή που στάζει πάνω σ έναν τοίχο, αλλά είναι η κυριαρχία του φόβου για την εξουσία της άμμου, είναι ένας συνετός και ανώτατος μονάρχης."
Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: