2.9.09

Golden σκηνοθέτη έφεραν στην «Πρώτη Γραμμή»...

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζουν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, την ενέργεια της διοίκησης και των συντελεστών της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» να αντικαταστήσουν πτυχιούχο σκηνοθέτρια- τακτική υπάλληλο με τον σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την ΕΡΤ και όπως υποστηρίζουν αμείβεται με 9.500 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους προχθές το πρωί «ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε στην...
πρωινή εκπομπή και λέγοντας χαρακτηριστικά "έχω συνεννοηθεί", απαίτησε να κάνει αυτός την εκπομπή, βάζοντας στην άκρη τη συνάδελφο που σκηνοθετεί εδώ και δύο χρόνια την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή"».

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: «Σε μια εποχή που οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο για τους εργαζόμενους, κάποιοι εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τη θεωρούν δικό τους μαγαζί. Οι ευθύνες για όσους διοικούν την ΕΡΤ είναι τεράστιες και δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο».

Τέλος, προσθέτουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά απαξίωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, ενώ μετά την παρέμβαση του Συλλόγου σε στελέχη της διοίκησης αυτά επικαλέστηκαν άγνοια της μεθόδευσης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: