2.7.09

Στη FORMULA 1 με τον Τσίμα και τ' άλλα τα παιδιά...


Ο Μ. Χριστοφοράκος με τα λεφτά της Siemens έκανε επιλεγμένες σχέσεις επικοινωνίας και γαλαντομιών, αξιοποιώντας ακόμα και τις διοργανώσεις των αγώνων της Formula 1 στην πίστα Hockenheim.
Οι προσκλήσεις
Ενδεικτικά όπως προκύπτει από το παραστατικό που σήμερα δημοσιεύουμε, ο Μ. Χριστοφοράκος, μέσω του γραφείου του, διευθετούσε τις προσκλήσεις και τη φιλοξενία για τις 28 με 30 Ιουλίου του 2006 μιας σχεδόν μόνιμης παρέας, τρεις μήνες πριν από τη διοργάνωση.
Στην ολιγομελή παρέα των...

προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου, πέραν του αδελφού του, φαίνεται να περιλαμβάνονται: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος (έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ την περίοδο 2004-5 και πρόσφατα κατέθεσε υπέρ του Δ. Δενδρινού), ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Γαλανάκης, στέλεχος του ομίλου Λασκαρίδη, ο Πέτρος Τζαννετάκης (τότε μέλος του Δ.Σ. της Siemens Α.Ε.), οι Μ. και Π. Τσακτάνης (τέως ιδιοκτήτης εταιρείας security), ο Ι. Αρναουτάκης και ο Δ. Δενδρινός.

Ηθελε και υπουργούς

Από τις χειρόγραφες σημειώσεις, μέσω των οποίων η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου προσπαθεί να κάνει τις επιβεβαιώσεις με τους προσκεκλημένους στη γερμανική πίστα της Formula 1, φαίνεται ότι ο Χριστοφοράκος πάσχιζε να εξασφαλίσει και υπουργική συντροφιά. Γι' αυτό και έχουν γίνει επαφές με Μ. Λιάπη, Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον τελευταίο να φέρεται να έχει αρνηθεί... το υψηλό θέαμα και τους υπόλοιπους να είναι άγνωστο τι και πότε απάντησαν.

Αυτά προς στιγμήν για τον Μ. Χριστοφοράκο και τους υψηλούς προσκεκλημένους του στις πίστες των ακριβών αυτοκινήτων και του θεάματος, που κατ' εξακολούθηση απολάμβαναν.
Της Αριστέας Μπουγάτσου από την Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: