2.5.09

ΑΕΚ: «Πωρώμενη» για κούπα! ...

Τα προβλήματα μπαίνουν, προς το παρόν τουλάχιστον, στην άκρη. Όλοι στην ΑΕΚ ζουν και αναπνέουν για τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Hellas OnLine (20:30, Alpha, NovaΣΠΟΡ FM 94.6) και το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικό. Ορισμένες ατάκες, μάλιστα, του Σωτήρη Κυργιάκου… πώρωσαν τους συμπαίκτες του, οι οποίοι με χαμόγελα και θετική διάθεση ολοκλήρωσαν χτες την προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι.

Η δουλειά τις τελευταίες μέρες από τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές ήταν...
συστηματική και εξαιρετικά λεπτομερής. Τα βίντεο με φάσεις του αντιπάλου… αποκρυπτογραφήθηκαν σε βαθμό τέτοιο που άπαντες είναι 100% «διαβασμένοι» κι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Το μόνο που περιμένει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να αποδειχθεί από τους παίκτες είναι αν από την… εξέταση περάσουν όλοι με άριστα. Στόχος του «δικεφάλου» είναι να αμυνθεί σωστά. Ουσιαστικά, ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει να περιορίσει και αν είναι δυνατόν να «σβήσει» από το γήπεδο την τετράδα των λάτιν, Γκαλέτι- Λέτο- Μπελούτσι και Ντιόγο.

Αυτό θα είναι και το σημαντικότερο βήμα… Ακολούθως, θέλει να εκμεταλλευτεί τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς στα στημένα για να μπει σε θέση οδηγού. Από κει και πέρα, ορισμένα τακτικά ζητήματα και «αλχημείες» τις στιγμής θα εμφανιστούν προκειμένου η ΑΕΚ να φτάσει στην κατάκτηση ενός τροπαίου μετά από επτά χρόνια…

Με «τρομοκράτη» δίπλα στον Μπλάνκο

Όλα δείχνουν πως ο Ρέφικ Τζεμπούρ θα κερδίσει την άτυπη μάχη με τον Εντίνιο και θα βρίσκεται αυτός στην επίθεση της ΑΕΚ, δίπλα στον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο αρχικός προβληματισμός του Μπάγεβιτς για την ανετοιμότητα του Γαλλοαλγερινού, λογικά θα ξεπεραστεί και θα του δώσει φανέλα βασικού για το μεγάλο ντέρμπι. Οι υπόλοιπες θέσεις στο 4-3-3 του «δικεφάλου» είναι λίγο ως πολύ γνωστές.

Ο Σάχα δεν κουνιέται από το τέρμα. Ζεράλντο, Γεωργέας ακραίοι μπακ, με τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς να κρατούν τη θέση τους στο κέντρο της άμυνας. Σε ρόλο καθαρού «κόφτη» θα δούμε πιθανότατα τον Αγκουστίν Πελετιέρι και στα πλάγια τους Καφέ- Ενσαλίβα. Στη γραμμή «κρούσης» σίγουρος είναι ο Μπλάνκο και απλώς περιμένουμε να δούμε τον παρτενέρ του. Χρέη ελεύθερου, πίσω από τους επιθετικούς θα αναλάβει ο Νάτσο Σκόκο.

* Εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει ο Ίλιε Ιορντάκε και εκτός απροόπτου θα αποκτηθεί. Ο Ρουμάνος αριστεροπόδαρος χαφ εντυπωσίασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και περιμένει να λάβει εντολή για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Από την ελληνική αγορά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κλείσει τον Καράμπελα και περιμένουν τις εξελίξεις με τους Λεονάρντο και Εστογιανόφ. Όσον αφορά τον Μπριάν Μπεργκουνιού (αριστερός χαφ), τελευταία που μπήκε στο κυνήγι της απόκτησής του είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Μαζί με τη Μονακό, η ΑΕΚ είναι ανάμεσα στις ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του.

** Το τμήμα εισιτηρίων υπενθυμίζει στους φιλάθλους που αγόρασαν το εισιτήριο τους μέσω Internet, ότι θα το παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 2 Μαϊου από το Empire Cafe, στη Ν. Φιλαδέλφεια (Σμύρνης 3), μεταξύ 10.00 – 20.00 αφού προσκομίσουν την ταυτότητα ή το διαβατήριο που δήλωσαν κατά την αγορά.
Παναγιώτης Σεμερτζίδης, Από το sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: