28.5.09

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές...


Με στόχο την προστασία των παιδιών που παίζουν στις παιδικές χαρές, αλλά και την ενίσχυση των δήμων προκειμένου να ανακατασκευάσουν ή να δημιουργήσουν νέες παιδικές χαρές, εξαγγέλθηκε χθες από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο το νέο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών χαρών.
Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, στόχος της ενέργειας είναι να εκπληρώσει η πολιτεία το στοιχειώδες χρέος της απέναντι στα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και να μεριμνήσει για τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να ψυχαγωγούνται σε σύγχρονες παιδικές χαρές που τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας.
Με το νέο ...

θεσμικό πλαίσιο οι παιδικές χαρές γίνονται πιο ασφαλείς, αποκτούν καθίσματα για τους συνοδούς και κυρίως πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης

Τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δήμοι για το σκοπό αυτό, ενδεικτικά θα κυμαίνονται: για την ανάπλαση μιας υφιστάμενης παιδικής χαράς 400 περίπου μέτρων έως και 50 χιλιάδες ευρώ, και 60 χιλ.€ για τη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς αντίστοιχων μέτρων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εκ μέρους τόσο των πολιτών, όσο και της ΚΕΔΚΕ ευχαρίστησε τον υπουργό, επαναφέροντας παράλληλα και το αίτημα που έχει ήδη υποβάλει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τοποθέτηση κάμερας στις παιδικές χαρές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: