2.5.09

Σαρωτές πινακίδων εντοπίζουν κλεμμένα Ι.Χ...

Ηλεκτρονικούς σαρωτές πινακίδων οχημάτων για να εντοπίζει κλεμμένα ΙΧ, φορτηγά και μοτοσικλέτες ετοιμάζεται να αγοράσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ύστερα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων. Οι σαρωτές θα τοποθετούνται σε περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που θα κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και σε κόμβους του επαρχιακού και εθνικού δικτύου κ.λπ. Το σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (Αutomatic Νumber Ρlate RecognitionΑΝΡR) όπως ονομάζεται, θα έχει τη δυνατότητα...

«ανάγνωσης» των πινακίδων μέχρι και 15.000 οχημάτων την ώρα που διέρχονται από κάποιον δρόμο και μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα ως και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.
Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να «διαβάζει» τις πινακίδες ακόμη και αν τα οχήματα τρέχουν με ταχύτητες 160-170 χιλιομέτρων ενώ συνδέεται ηλεκτρονικά με τη βάση δεδομένων κλεμμένων οχημάτων και πινακίδων που έχει δημιουργήσει η ΕΛ.ΑΣ. Αν εντοπισθεί κλεμμένο αυτοκίνητο ή πλαστή πινακίδα χτυπά «συναγερμό», ενώ ταυτόχρονα φωτογραφίζει το όχημα. Σημειώνεται ότι ετησίως κλέβονται στην Ελλάδα 15.000-20.000 οχήματα.
Από grizaniotis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: