26.4.09

Τηλεόραση χωρίς Έλλη, δεν γίνεται...


Μετά τον Πρετεντέρη, μια Στάη είναι ότι πρέπει. Ακόμα κι αν το θέμα έρχεται από την Espresso.
Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν πυρετωδώς στην τηλεόραση και οι ανακατατάξεις είναι το hot topic των ημερών, στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτει ξανά το (βαρύ) όνομα της Ελλης Στάη! Η «σιδηρά κυρία» των media απέχει περίπου έναν χρόνο από τη μικρή οθόνη, όμως σχεδόν κάθε εβδομάδα κυκλοφορεί και ένα διαφορετικό σενάριο για την επιστροφή της.
Λίγο μετά τον γάμο της με τον Μιχάλη Γουλανδή αποφάσισε να αποσυρθεί, χωρίς να έχει προσδιορίσει πότε θα επιστρέψει. Από το περιβάλλον της πάντως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. «Η Ελλη δεν πρόκειται να αφήσει την τηλεόραση. Είναι η...
μεγάλη αγάπη της» λένε δικοί της άνθρωποι. Από τη μια, φήμες τη θέλουν να επιστρέφει στον ALPHA, από την άλλη να συζητάει με στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, να μιλάει μέχρι και για ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και να δημιουργεί δική της ηλεκτρονική εφημερίδα.

Οι πρώτες ειδήσεις έρχονται από το μέτωπο του ALPHA. Ακούγεται ότι η Ελλη Στάη έχει κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις για το ενδεχόμενο της επιστροφής της στο κανάλι της Κάντζας (προς το οποίο γέρνει ξανά η πλάστιγγα). Και αυτήν τη φορά -όπως και τον περασμένο Σεπτέμβριο που πάλι ακούγονταν σενάρια για το comeback της στην Κάντζα- οι φήμες λένε ότι δεν συζητάει για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά για την παρουσίαση εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Ετσι κι αλλιώς, η αποχώρησή της από το κανάλι έγινε πολιτισμένα. Το σημαντικότερο ασφαλώς είναι ότι τα πολιτικά talks shows η ξανθιά γαλανομάτα τα παίζει στα δάχτυλα!

Συνδετικός κρίκος της Ελλης με τους Γερμανούς του RTL είναι βεβαίως ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με τον οποίο διατηρούν φιλικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, ο εφοπλιστής Μιχάλης Γουλανδρής. Υπάρχουν και πολλοί που υποστηρίζουν πως δεν θα ήταν και εύκολο να επιστρέψει στο κανάλι της Κάντζας, αφού στο παρελθόν έχει δώσει συνέντευξη στην οποία τόνιζε ότι αποχώρησε γιατί πολιτικά ο σταθμός ήταν της «γραμμής Μαξίμου». Η ίδια πάντως δεν πρόκειται να μπει στο τριπάκι της διάψευσης ή της επιβεβαίωσης.

Οι πιθανότητες της (ολικής) επαναφοράς της μέσω της κρατικής τηλεόρασης για κάποιους δεν είναι κάτι απίθανο. Μάλιστα, μιλάνε για ένα δελεαστικό «πακέτο», που θα περιλαμβάνει και ραδιοφωνική εκπομπή. Ωστόσο, υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο: δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ήδη ετοιμάζει ηλεκτρονική εφημερίδα, αφού η Κριαρίνα των media κοιτάζει μπροστά κι εδώ και χρόνια έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον κόσμο του Διαδικτύου. Η Ελλη προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος, κάτι που κάνει πάντα. Ανέκαθεν εξάλλου προτιμούσε να μιλάει με τις πράξεις της.

Ολο αυτό το διάστημα που απέχει από την τηλεόραση και τα υπόλοιπα ΜΜΕ έχει φορτίσει για τα καλά τις μπαταρίες της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σκεφτεί προσεκτικά τι θα κάνει, πως δεν θα πάρει καμία απόφαση εν θερμώ. Πάντα εξάλλου είναι πολύ προσεκτική στις επαγγελματικές επιλογές της. Μελετάει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματά της. Η Λευκαδίτισσα πέρασε τις γιορτινές μέρες με τον σύζυγό της όχι στο Νησί των Ανέμων (όπως κάποια... τηλε-πουλάκια βιάστηκαν να πουν, καθώς και οι δυο τους είναι fans της Μυκόνου) αλλά στο εξωτερικό, ενώ τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν τον Ιανουάριο στην παράσταση «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη», όπου προσήλθε με ροζ τσάντα Chanel και τον άντρα της στο πλευρό της (που ήταν φανερά αδυνατισμένος).

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που την εκνεύρισαν. Ανθρωποι από το περιβάλλον της τονίζουν ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα με δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή και τη σχέση με τον σύζυγό της, εξ ου και οδηγήθηκε σε εξώδικο. Η ίδια δεν διστάζει να κάνει λόγο για «αλητείες».

Ασφαλώς, σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο σχετικά με την επιστροφή της Ελλης. Μέχρι τότε, απλώς να είστε... stand by.
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: