23.4.09

Συγχωροχάρτι...

Της Αριστοτελίας Πελώνη
ΕΙΝΑΙ «ΑΡΧΩΝΔικαιοφύλακας της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας», αξίωμα που του απονεμήθηκε τιμητικά εκ της θέσεώς του. Μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έχει τιμήσει για την «διακεκριμένην και τετιμημένην προσφοράν του προς το κοινωνικόν σύνολον της ευλογημένης Ελλάδος εν τη αποδόσει του Δικαίου»...
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Σανιδάς βρέθηκε στην καρδιά του δικαστικού και πολιτικού αγιορείτικου θρίλερ από τη στιγμή που έδωσε εντολή για την εις βάθος έρευνα όλων των δραστηριοτήτων της Μονής Βατοπεδίου, με «εγκέφαλο» τον ηγούμενο Εφραίμ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ οριοθέτησης του κύκλου των...

πρωταγωνιστών του σκανδάλου στους υπηρεσιακούς παράγοντες- η γνωστή αναφορά του περί «παραπλανηθέντων» υπουργών- άνοιξε τον ασκό του Αιόλου τόσο στους κύκλους της Δικαιοσύνης όσο και της αντιπολίτευσης, που τον κατηγόρησε για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕσυγχωροχάρτι στους «παραπλανηθέντες» Βατοπεδινούς τείνοντας δεκανίκι στήριξης προς την κυβέρνηση, τώρα οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εισηγούνται να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για τη διερεύνηση του ρόλου των υπουργών.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣτης Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυρ. Καρούτσος, ο οποίος διαβίβασε τη θέση των εισαγγελέων στον ανώτατο εισαγγελέα, έγινε ο αποδέκτης της οργής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι, άλλωστε, ο πρώτος. Ο άρχων της Δικαιοσύνης είχε ζητήσει την πειθαρχική παραπομπή του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Σωτ. Μπάγια και άλλων συνδικαλιστών, με αφορμή την κριτική που είχαν ασκήσει στη λειτουργία δικαστικών οργάνων.

ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙη πρώτη φορά που οι αποφάσεις του Σανιδά προκαλούν. Όλοι θυμούνται τις γνωμοδοτήσεις του υπέρ της χρήσης των καμερών, κατά των συμβασιούχων, υπέρ της προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο, κατά των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, ενώ επανειλημμένα έχει συγκρουστεί με συναδέλφους του λόγω των σκληρών του θέσεων. ΜΟΝΟ ΠΟΥαυτή τη φορά η σύγκρουση είναι πιο ισχυρή και δεν αφορά μόνο τη Δικαιοσύνη. Δύναται να έχει πολλές και απρόβλεπτες, ακόμη και για τον ίδιο τον Σανιδά, «παράπλευρες» απώλειες.
Στήλη {ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: