25.4.09

Αρχίζουν τα ματς...

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ ανδρών με τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Αύριο, κοντράρονται ο Άρης με τον Πανιώνιο και το Μαρούσι με τον Πανελλήνιο.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Κολοσσό Ρόδου και άπαντες στην ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζουν τα πρώτα δύο ματς με τους «θαλασσί» ως πρόβες για τον μεγάλο ημιτελικό της Ευρωλίγκας. Γιάννης Μπουρούσης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος τέθηκαν στη ...
διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη και θα αγωνιστούν κανονικά. Αμφίβολος για τη σημερινή αναμέτρηση είναι μόνο ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη μεριά του, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από καιρό δεν θα «πονοκεφαλιάζει» λόγω απουσιών. Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής έχουν ξεπεράσεις τους τραυματισμούς τους και θα κάνουν την επανεμφάνιση τους κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά». Οι «πράσινοι» θέλουν να «σκουπίσουν» την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη ώστε να πάνε στο Βερολίνο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Από την μεριά του ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει τα ματς με τους Κυπελλούχους Ελλάδος ως μια ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μοναδική απουσία, αυτή του Παναγιώτη Καυκή.

Άρης και Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους αύριο στο Αλεξάνδρειο με τους «κίτρινους» να θέλουν να αποδείξουν πως το περσινό πάθημα και ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από το Μαρούσι, τους έχει γίνει μάθημα. Ο Αντρέα Ματσόν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους παίκτες του. Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς από την άλλη, ξέρει πως δεν θα έχει για το υπόλοιπο της σεζόν στη διάθεση του τον Λόνι Μπάξτερ και ήδη έχει καταστρώσει τα πλάνα του για τα παιχνίδια με τον Άρη, χωρίς τον Αμερικανό σέντερ.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι του πρώτου γύρου των πλέι οφ, το Μαρούσι θα κοντραριστεί με τον Πανελλήνιο. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές φέτος αυτή του Ηλία Ζούρου και μετρά τρεις νίκες και μόλις μία ήττα. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τους «Ολυμπιονίκες» και μένει να αποδειχθεί στα ματς των πλέι οφ αν όντως είναι έτσι ή αν η παρέα του Άντονι Γκράντι θα αλλάξει αυτή τη μίνι παράδοση που έχει δημιουργηθεί.

Σάββατο 25-4

16:15 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου
19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Κυριακή 26-4

17:15 Άρης-Πανιώνιος
17:30 Μαρούσι-Πανελλήνιος

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης
Από www.sport-FM.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: