9.2.23

Καταπέλτης για την οικονομία, περιφερειάρχης για τον ΣΥΡΙΖΑ;...



Η στήλη έχει πλήρη επίγνωση όλων όσα ακούγονται στην Κουμουνδούρου αναφορικά με το πόσο νωρίς είναι για να ξεκινήσει η συζήτηση για υποψηφιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο και, ως εκ τούτου, έχουμε ακόμη καιρό. 

Ωστόσο, ο Neo μαθαίνει ότι το σενάριο να... «χριστεί» υποψήφιος περιφερειάρχης ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξαιρετικά πιθανό. 

Η Κουμουνδούρου ψάχνει πώς και πώς για ανοίγματα στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ο Χατζηθεοδοσίου συμβολίζει πλήρως τον «εμποράκο» και τα μικρομεσαία στρώματα που θέλει να προσεγγίσει η Κουμουνδούρου. Αν, μάλιστα, μία τέτοια υποψηφιότητα ανακοινωνόταν και πριν τις εθνικές εκλογές, θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και στο αποτέλεσμα της κάλπης. Βεβαίως, ο Χατζηθεοδοσίου ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει. Όποιος, όμως, τον άκουγε χθες στο «Κόκκινο», θα καταλάβαινε πως αν μη τι άλλο, κινείται σε ακραιφνώς αντικυβερνητική κατεύθυνση. 

«Το καλάθι του νοικοκυριού χτύπησε ανελέητα τον μανάβη, το φούρνο, το χασάπη, η κυβέρνηση έστειλε τζίρο από τις μικρές επιχειρήσεις τις πέντε μεγάλες», κατήγγειλε υπενθυμίζοντας ότι «500 φούρνοι έχουν κλείσει». «Θα έπρεπε να παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού για την διαφήμιση των μεγάλων επιχειρήσεων», επέμεινε ο πρώην επικεφαλής των επιμελητηρίων, καταγγέλλοντας ότι «το καλάθι του νοικοκυριού είχε προϊόντα ακριβότερα από αυτά που υπάρχουν στο ράφι». 

«Αν γίνονταν έλεγχοι θα αποδείκνυαν ποιοι έκαναν αισχροκέρδεια και θα μαθαίναμε γιατί τα μήλα ξεκινούν από 30 λεπτά στο χωράφι και φτάνουν 1,85 στο ράφι», επισήμανε με νόημα. Τέλος, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επέμεινε ότι το καλάθι του νοικοκυριού έδωσε δύναμη στις αλυσίδες να ανεβοκατεβάζουν τις τιμές κατά το δοκούν. Ε, τι άλλο να πει ο άνθρωπος...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: