15.11.22

Προπονητές αλλάζουμε, στρατηγική όχι...



Πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, ποτέ η κυβέρνηση. Αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις ζημιές και είναι κρίμα και άδικο που δεν της το αναγνωρίζουν. Η συγκεκριμένη γραμμή εφαρμόζεται συστηματικά από το μέγαρο Μαξίμου. Μετάθεση ευθυνών. 

Η πανδημία μάς ήρθε απ’ έξω. Η κυβέρνηση... συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα και είναι υπερήφανη που ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Ανταποκρίθηκε όντως; Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι άφησε το ΕΣΥ απροστάτευτο; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι είχαμε τους περισσότερους νεκρούς στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό μας; Αδιάφορο. Ιδιοτελείς όσοι επικαλούνται τα στοιχεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της. Βλάπτουν τη χώρα για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρεις φορές το τέλος της πανδημίας αν και αυτή επέμενε; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπασε την καραντίνα και έτσι έστελνε μήνυμα στους πολίτες ότι μπορούν κι αυτοί ακινδύνως να πράξουν το ίδιο; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι αυτοί που μας έλεγαν ότι πρέπει να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού αρνήθηκαν να απαιτήσουν από τους ιδιώτες που λειτουργούν στον χώρο της Υγείας να εμπλακούν ουσιαστικά και χωρίς ανταλλάγματα σ’ αυτή τη μάχη και δήλωναν ότι περισσότερες ΜΕΘ σημαίνει περισσότερους θανάτους και ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε ένα πολυτελές ΕΣΥ που δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε μετά; Αδιάφορο.

Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό; Είναι φανερό ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνησή μας. Ενοχος ο Πούτιν, που μπούκαρε στην Ουκρανία και έβαλε τον πλανήτη σε μεγάλη περιπέτεια. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είχαν σκάσει μύτη αρκετούς μήνες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης μας διαβεβαίωναν ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και έλεγαν να μην ανησυχούμε γιατί έχουν λάβει όλα τα μέτρα; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι μας καλεί η κυβέρνηση να στείλουμε τον λογαριασμό στον Πούτιν; Αδιάφορο. Κι αν μας επιστραφεί απλήρωτος; Αδιάφορο κι αυτό. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα φορολογήσει το 90% των υπερκερδών των εταιρειών είναι ακόμη στον αέρα; Αδιάφορο.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών; Εχουμε βρει και τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς, με μία λέξη τους συνωμότες. Ποιοι είναι; Ορατοί διά γυμνού οφθαλμού. Ο Ερντογάν, ο Πούτιν, ο Τσίπρας, ο Βαξεβάνης και οι «κύκλοι». Ο Ερντογάν; Ναι, γιατί του μπήκαμε στο μάτι επειδή έχουμε γίνει η νέα Πολιτεία των ΗΠΑ. Ο Πούτιν; Ναι, γιατί δεν μας χωνεύει επειδή στέλνουμε όπλα στον Ζελένσκι. Ο Τσίπρας; Ναι, γιατί θέλει ο αθεόφοβος με τις ελαττωματικές ιδέες να ξανακυβερνήσει. Ο Βαξεβάνης; Καλά, αυτός είναι «εθνικός συκοφάντης». Οι «κύκλοι»; Κάποιοι πλούσιοι τύποι, εφοπλιστές, που έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης και θέλουν να κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή της χώρας εκβιάζοντας τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως ξέρετε δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε τέτοια ζητήματα. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι αυτοί οι «κύκλοι» τον υποστήριζαν με φανατισμό μέχρι τώρα; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε καμιά δεκαριά φορές θέση για το σκάνδαλο; Αδιάφορο. Είναι αδιάφορο το γεγονός ότι κατηγορείται για την οργάνωση του μηχανισμού των υποκλοπών με έδρα το μέγαρο Μαξίμου το δεξί χέρι του πρωθυπουργού που είναι και ανιψιός του; Αδιάφορο. Είναι σε τελική ανάλυση αδιάφορο το γεγονός ότι έχει στηθεί ένα παρακράτος; Παντελώς αδιάφορο. Αλλωστε αυτή τη δουλειά ξέρουμε, την έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν. Προπονητές αλλάζουμε, την ομάδα ανανεώνουμε, η στρατηγική είναι η ίδια.

Τάσος Παππάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: