4.7.22

Ο Ερντογάν χάνει τις εκλογές απ’ όλους τους πιθανούς αντιπάλους του...


Μπορεί να θριαμβολογεί για τα πρόσφατα αποτελέσματα στη Μαδρίτη, προκειμένου να αποσύρει το βέτο κατά της ένταξης Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος χάνει στην κάλπη από όλους τους πιθανούς αντίπαλους της αντιπολίτευσης, στις... εκλογές του 2023. Να σημειωθεί πως... ακόμη η ενωμένη αντιπολίτευση δεν έχει ορίσει τον επικεφαλής της εκλογικής κούρσας απέναντι στον πανίσχυρο Ερντογάν, που μάλλον φαίνεται πως δεν συγκινεί πλέον την πλειοψηφία των Τούρκων.

Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εταιρείας Metro Poll τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής, ανάλογα με τον/την αντίπαλο του Τούρκου προέδρου. Την μεγαλύτερη διαφορά την πετυχαίνει πάντως ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς.
 
Συγκεκριμένα :

• Μανσούρ Γιαβάς (δήμαρχος Άγκυρας) 54% - Ταγίπ Ερντογάν 35,6%

• Εκρέμ Ιμάμογλου (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) 51,7% - Ταγίπ Ερντογάν 37,7%

• Μεράλ Ακσενέρ (πρόεδρος Καλού Κόμματος) 48% - Ταγίπ Ερντογάν 38,8%

• Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (πρόεδρος Ρεπουμπλικανικoύ Λαϊκού Κόμματος – επικεφαλής αντιπολίτευσης) 46,1% - Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πρόωρη προσφυγή στην κάλπη...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: