7.12.21

Σιγά μην ντραπούν...


Θα πρέπει να ένιωσε πολύ άβολα η κυβέρνηση με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Γιατί είναι η ίδια κυβέρνηση που κατηγορείται διεθνώς για βάρβαρες πρακτικές απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Για push backs στη θάλασσα. Για... απαγωγές, ξυλοδαρμούς και βίαιες επαναπροωθήσεις. Σειρά βγαίνουν τα δημοσιεύματα στην Ευρώπη γι' αυτή την κατάσταση, και δεν διαψεύδονται καν.

Απέναντι στους πρόσφυγες η κυβέρνηση εφαρμόζει πλήρως το δόγμα Πλεύρη, του ακροδεξιού που, ελέω Μητσοτάκη, βρέθηκε τελικά υπουργός Υγείας. «Κάντε τους τη ζωή μαρτύριο» έλεγε ο Πλεύρης όταν έχτιζε την πολιτική του καριέρα ως ακροδεξιό πουλέν του Καρατζαφέρη. 

Αυτό κάνουν αυτή τη στιγμή. Χιλιάδες πρόσφυγες στα Κέντρα Υποδοχής βρίσκονται εδώ και μήνες χωρίς τροφή και νερό.

Καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό. Υποχρέωσή τους, όμως, ήταν να πατήσουν πόδι στην Ευρώπη. Να φέρουν τα κράτη - μέλη μπροστά στις ευθύνες τους και να απαιτήσουν κοινή στάση από όλους.

Αντί γι' αυτό, ανέλαβαν προθύμως να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο εγκλεισμού, στο οποίο όποιος φτάσει δεν έχει δυνατότητα να πάει πουθενά. 

Το έκαναν με αντάλλαγμα χρήματα και στραβά μάτια, αλλά και με την πρόθεση να διαφημίσουν αυτή τη στάση τους ως «μηδενική ανοχή στους λαθροεισβολείς». Και να συσπειρώσουν ακροδεξιές ψήφους.

Αλλά είχαν μούτρα να συνοδεύσουν τον Πάπα. Και να κάνουν ότι ακούνε με προσοχή το ανθρωπιστικό του κήρυγμα. Σιγά μην τον ντραπούνε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: