7.12.21

«Μάνατζερς» στον ΕΦΚΑ...


Την πρόσληψη μάνατζερς από την αγορά στον ΕΦΚΑ ως λύση στα χρόνια προβλήματα του Οργανισμού διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζαδάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «πέντε – έξι παρεμβάσεις» στο νέο οργανόγραμμα του... ΕΦΚΑ, μιλώντας για «μάνατζερς με 3ετή συμβόλαια» που «θα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα με τις κατευθύνσεις που θα δώσουμε».

Σύμφωνα με τον υπουργό, βασική επιδίωξη είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ. Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι θα αλλάξει ο εσωτερικός έλεγχος, ενώ αναφέρθηκε σε «κίνητρα και κυρώσεις» προς τους εργαζόμενους ανάλογα με το πόσες συντάξεις βγάζει.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα παραμένει, κάτι που επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα στοιχεία για 10μηνο Ιανουάριος – Οκτώβρης 2021.

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, με στόχο το σχέδιο νόμου να τεθεί για διαβούλευση μέσα στον Δεκέμβρη και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, περιλαμβάνουν:

Την πρόσληψη γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα και το Δημόσιο, με 3ετή σύμβαση και δυνατότητα μιας ανανέωσης (6 χρόνια συνολικά), με αυξημένες αμοιβές, εκτός αυτών που ισχύουν στο Δημόσιο.
Νέα διοικητική και οργανωτική δομή, με αλλαγές στον τρόπο επιλογής του διοικητή και των υποδιοικητών του Οργανισμού και νέο οργανόγραμμα, που θα γίνει από εξωτερικό σύμβουλο.
Δημιουργείται νέα μονάδα «εσωτερικών υποθέσεων» με επικεφαλής πρώην ανώτατο δικαστικό, που θα διενεργεί και αυτεπάγγελτα ελέγχους. Επιπλέον, επιταχύνονται και οι διαδικασίες των πειθαρχικών διώξεων, οι ΕΔΕ θα γίνονται από υπαλλήλους άλλων υπουργείων, ενώ καταργείται η συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια.
Αναβαθμίζεται και η «εξατομίκευση» των μισθών για το προσωπικό του Οργανισμού.
Αλλάζει και το σύστημα προμηθειών και ακόμα δημιουργείται εταιρεία ειδικού σκοπού για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού...

thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: