6.12.21

Δυναμική και μαζική η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη...

 Με παλμό και μεγάλη συμμετοχή (λίγες χιλιάδες) πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας η απογευματινή συγκέντρωση και πορεία στην οποία έχουν καλέσει φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Οι... διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής και του αστυνομικού κράτους, όπως «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών» και κρατούν πανό με ανάλογα μηνύματα, με το «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» να ξεχωρίζει.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πάνω από 5.000 άνθρωποι συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Εξαιτίας της πορείας, κλειστή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων η λεωφόρος Βασ. Αμαλίας και η λεωφόρος Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.
 
Έντονη και ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας, η οποία νωρίτερα προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και 11 προσαγωγές. Με εντολή  της αστυνομίας, είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».
 
Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες μεγάλες πόλεις.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: