6.12.21

Υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων...


...των εργαζομένων ανακοίνωσε η Νέα Υόρκη...

Όλοι οι εργοδότες της Νέας Υόρκης θα πρέπει να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση που εξέδωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μητρόπολης, Μπιλ ντε Μπλάσιο...

Στόχος, σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι να προληφθεί νέα έξαρση κρουσμάτων της πανδημίας στη διάρκεια της εορταστική περιόδου των Χριστουγέννων και εν όψει των κρύων μηνών του χειμώνα που έρχονται.

«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δραστικό μέτρο για να μπορέσουμε να σταματήσουμε μεγέθυνση του προβλήματος της πανδημίας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για όλους μας η ασθένεια Covid-19», δήλωσε ο Ντε Μπλάσιο, που τόνισε ότι από τις 27 Δεκεμβρίου όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα καλύπτονται από την εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό.


Στη Νέα Υόρκη είναι ήδη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, ενώ την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στα ιδιωτικά και θρησκευτικά σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη ενώ προς το παρόν τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν μπλοκάρει προσωρινά την προσπάθεια του Τζο Μπάιντεν να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε πανεθνικό επίπεδο.

Ο Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε πως εκτιμά ότι η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν θα μπλοκαριστεί από δικαστήρια, ενώ το μέτρο αφορά περίπου 184.000 επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: