6.12.21

Το στήσιμο του αιώνα σε αγώνα στην Κολομβία!...



BINTEO...
Πριν την τελευταία αγωνιστική του Β' όμιλου των πλέι οφ της ανόδου στην Β' Εθνική της Κολομβίας τρεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο και το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.

Η Φορταλέζα ήταν το φαβορί καθώς είχε... 10 βαθμούς και υποδέχονταν την Μπογκοτά που είχε χάσει κάθε ελπίδα έχοντας 6 βαθμούς, ενώ η Γιανέρος (7 βαθμοί) αντιμετώπιζε την Ουνιόν Μαγκνταλένα (8 βαθμοί με τις δύο ομάδες να διατηρούν ελπίδες εφόσον η Φορταλέζα έχανε εντός έδρας. Η Γιανέρος όμως χρειάζονταν με τρία γκολ διαφορά για να είναι καλύτερη στην ισοβαθμία ενώ η Ουνιόν νίκη με οποιοδήποτε σκορ (γιατί θα είχε +1 βαθμό).

Η Φορταλέζα επιδικνείοντας τάσεις αυτοκτονίας έχασε με 2-1 από την Μπογκοτά (σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο), ωστόσο στο Βιλιαβισένσιο, έδρα της Γιανέρος, η τοπική ομάδα μέχρι το 95' ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στα επόμενα 60 δευτερόλεπτα όμως ήρθαν τα πάνω κάτω με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο που οι διεθνείς Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές Χουάν Κουαδράδο (Γιουβέντους), Ματέους Ουρίμπε (Πόρτο) έκαναν λόγο για «έλειψη σεβασμού» και «μια ημέρα ντροπής για το ποδόσφαιρο της Κολομβίας» αντίστοιχα.

Τι συνέβη όμως στα... χασομέρια των καθυστερήσεων;

Αρχικά στο 90'+5' ο Ίθαν Γκονζάλες ισοφάρισε σε 1-1 τελειώνοντας οριστικά τις ελπίδες των γηπεδούχων και πλέον η Ουνιόν Μαγκνταλένα χρειάζονταν ένα γκολ για να πάρει αυτή την άνοδο και το πέτυχε δευτερόλεπτα αργότερα.

Μόνο που όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν 9 από τους 11 παίκτες της Γιανέρος όχι απλά δεν έκαναν τίποτα για να αποσωβήσουν το γκολ, αλλά άφησαν προκλητικά τους αντιπάλους τους να φτάσουν μέχρι την εστία τους!

 

Οι μοναδικοί που ή δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε ή δεν συμμετείχαν στην παρωδία ήταν ο αμυντικός με το Νο25 που διώχνει την σέντρα που γίνεται στην περιοχή κι ο τερματοφύλακας της Γιανέρος που γλίτωσε αρχικά την ομάδα του, πριν ο Τζόναθαν Σεγούρα πετύχει το 2-1. Και το έκανε με τους άλλους αμυντικούς να... ανοίγουν διάδρομο προς την εστία προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα αστοχήσει.




Πάντως οι οπαδοί της Γιανέρος σοκαρισμένοι από τη συμπεριφορά των παικτών τους τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν διάφορα αντικείμενα κατά την αποχώρηση τους φωνάζοντας τους «πόσα λεφτά σας έδωσαν που...ας γιοι;»

 


Θέση στο όλο θέμα πήρε και η Ένωση Ποδοσφαιριστών Κολομβίας που ζητά να γίνει έρευνα για όλα συνέβησαν στην αναμέτρηση και τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν άμεσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: