21.9.21

Η “μητέρα των μαχών” μπροστά στην κάλπη...


Πώς σχεδιάζουν στο Μαξίμου την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου...

Χαρακτηριστικά «μητέρας των μαχών» προσλαμβάνει ο αγώνας προσεταιρισμού της μεσαίας τάξης από την Κυβέρνηση. Όχι μόνο γιατί είναι μια κρίσιμη εκλογική ομάδα αλλά και γιατί ο «μεσαίος χώρος» κατά το δόγμα Κώστα Καραμανλή ή το «φιλελεύθερο κέντρο» κατά την φιλοσοφία Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει και το... διαφορετικό ιδεολογικό και σύγχρονο πρόσημο, που φιλοδοξεί για την παράταξη υπό την ηγεσία του, όπως περιγράφουν τις προθέσεις του στενοί συνομιλητές και συνεργάτες του.

Tην ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται την μομφή του ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνά για τις ελίτ και τους λίγους, το κύριο αντεπιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι δημιουργεί πλούτο για όλους και απευθύνεται στην πλειοψηφία των καθημερινών ανθρώπων, των καθημερινών νοικοκυριών.
 
Το διακύβευμα ενώπιον του οποίου θα έρθουν οι ψηφοφόροι όποτε στηθούν κάλπες θα είναι από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος ποιος δίνει προοπτική και «ακούει» την μεσαία τάξη και ποιος θα επαναλάβει το «κυνήγι» εναντίον της. Κάπως έτσι σκέφτονται την επικαιροποίηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου στην Κυβέρνηση, όπως το αποκαλύπτουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Πάνω σε αυτή την στόχευση θα οικοδομηθεί και η λογική της χαμένης ψήφου τόσο για τους δεξιούς ψηφοφόρους όσο και για τους κεντρώους, ότι δηλαδή «μόνο με ψήφο στη ΝΔ προστατεύεται η μεσαία τάξη» όπως συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Αποκαλυπτική της εν λόγω στόχευσης είναι η αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την επαύριο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

«Η ιστορία έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας  νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης,  ενώ η Κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών» σημείωσε με έμφαση ο κ. Οικονόμου σε ένα μοτίβο κριτικής που υπενθύμιζε αποστροφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου για παράδειγμα ότι ήταν πολιτική επιλογή τα βάρη του μνημονίου να διοχετευθούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις.
Η κατάργηση των φόρων στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης είναι η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έπεται και δεύτερο κύμα ευνοϊκών μέτρων με αποδέκτη την μεσαία τάξη, μόλις επικαιροποιηθεί η τελική επίδοση της ανάπτυξης, ιδίως αν αγγίξει προβλέψεις για θετικό πρόσημο κοντά στο 8% ΑΕΠ...

Στεφανία Μουρελάτου

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: