20.9.21

Τανκς στην ΕΡΤ, διαδήλωση με Κασιδιάρη και στοχοποίηση ανηλίκων...


Κάθε προηγούμενο ακρότητας για βουλευτή κόμματος του δημοκρατικού τόξου ξεπέρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διακινώντας στο διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών νηπιαγωγείου. 

Όμως η πρόσφατη ενέργεια του γαλάζιου βουλευτή δεν είναι η πρώτη που προκαλεί σάλο στην κοινή γνώμη και έντονες αντιδράσεις στις...περισσότερες πτέρυγες της Βουλής ενώ δοκιμάζει ταυτόχρονα τα όρια της ανοχής της ΝΔ που τον διατηρεί στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις δηλώσεων και συμπεριφορών οι οποίες τον έφεραν στην επικαιρότητα, όχι για θετικούς λόγους:

- Τον Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Μπογδάνος συντάχθηκε σε συζήτηση στο twitter με προφίλ χρυσαυγίτη που ανέφερε ότι περίμενε να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να εισβάλουν τα τανκς στην ΕΡΤ. «Ψηφίστε σωστά και το’ χουμε» τον προέτρεψε επί λέξει προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Η επίμαχη αναφορά ενόχλησε και τη ΝΔ με την τότε Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, να ανακοινώνει ότι ο κ. Μπογδάνος δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεών του. «Συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου είναι ξένες στη ΝΔ» είχε πει τότε η κυρία Σπυράκη αλλά λίγους μήνες αργότερα η ηγεσία του κόμματος άλλαξε γνώμη και του πρότεινε να κατέλθει υποψήφιος.

- Τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Μπογδάνος δημοσιοποίησε στοιχεία διαδηλωτή ο οποίος συμμετείχε σε επεισόδια εναντίον δυνάμεων του ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Η ενέργεια του βουλευτή προκάλεσε την οργή του ΚΚΕ το οποίο κατήγγειλε «χαφιεδικού τύπου» δημοσιοποίηση στοιχείων. «Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας, με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο, πρόσωπα και παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;» είχε διερωτηθεί τότε το ΚΚΕ.

- Τον Ιούλιο του 2020 ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε το «παρών» σε ρατσιστική συγκέντρωση ολιγάριθμων ακροδεξιών στην Πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον τότε υπόδικο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρέσχε ωστόσο πλήρη κάλυψη στον κ. Μπογδάνο λέγοντας ότι «κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμεί».

- Στις 13 Νοεμβρίου του 2020, εν μέσω αυστηρής καραντίνας και αντιπαράθεσης για την πορεία του Πολυτεχνείου ο κ. Μπογδάνος μετέβη στην οδό Στουρνάρη όπου ετοιμαζόταν  επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με άνδρες των ΜΑΤ. «Η παρουσία του βουλευτή κ. Μπογδάνου ως εμψυχωτή της αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο, αποτελεί εικόνα ντροπής για τη ΝΔ» κατήγγειλε το ΚΙΝΑΛ στηλιτεύοντας την ενέργεια του βουλευτή.

- Τον περασμένο Ιούλιο με ανάρτησή του κατέκρινε τον διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλο και προανήγγειλε ότι δεν επρόκειτο να παρασημοφορηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας με τη σιβυλλική εξήγηση ότι «έγιναν τα δέοντα». Αργότερα επιτέθηκε με ακραίες εκφράσεις στον βραβευμένο συντονιστή επιχειρήσεων διάσωσης ανθρωπιστικών αποστολών στη Μεσόγειο χαρακτηρίζοντάς τον «συνεργάτη του δουλεμπορικού κυκλώματος Ερντογάν»...  

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: