22.9.19

Τόμας και Φριντέτ έσυραν το χορό...

...στην νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρ

Την 3η θέση του Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ για 2η συνεχόμενη χρονιά έλαβαν οι «πράσινοι» μετά την νίκη τους επί...
της Φενερμπαχτσέ με 84-74. Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μακάμπι.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα όπως και μεγάλη διάρκεια στην απόδοση τους. Πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά για τους νικητές έκανε ο Ντεσόν Τόμας (21π.) που γενικά δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση όπως και ο Τζίμερ Φριντέτ(17π.)που ξεκίνησε το παιχνίδι με 4/4 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο(48-33) βασιζόμενος κυρίως στην αποτελεσματικότητα του στο μακρινό σουτ(είχε 53,8% από τα 6,75μ.).Οι Φριντέτ και Τόμας ήταν κυρίως αυτοί που ανέλαβαν πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, οι «πράσινοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγξαν το αμυντικό ριμπάουντ και κάπως έτσι επιβλήθηκαν ξεφεύγοντας με 15 πόντους από το πρώτο 20άλεπτο.

Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +22(57-35) με εύστοχη προσπάθεια του Βουγιούκα. Ο ρυθμός σταδιακά άρχισε να πέφτει καθώς το παιχνίδι έχασε από νωρίς το ενδιαφέρον του. Οι Τούρκοι στα μέσα της 4ης περιόδου πλησίασαν με κάρφωμα του Κάλινιτς(68-58), όμως ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση που αποφάσισε να ασκήσει η Φενέρ στα τελευταία λεπτά παίρνοντας την νίκη και ταυτόχρονα την 3η θέση στο Τουρνουά.

H Φενέρ αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες καθώς δεν αγωνίσθηκαν οι:Ντε Κολό, Ντατόμε, Λοβέρν, Βέσελι, ενώ για 27 λεπτά ο Ομπράντοβιτς κράτησε εκτός ματς και τους :Κάλινιτς, Ντίξον, Ουίλιαμς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: