5.8.18

Απομακρύνεται ο Καπάκης από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας...


«Καρατομήσεις» στελεχών της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και ενδεχομένως της ηγεσίας της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να φέρει η νέα δομή της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας που...
εξήγγειλε με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Όπως τόνισε ο κύριος Σκουρλέτης « μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, προκύπτει η αποφασιστική βούληση της Κυβέρνησης, να ολοκληρωθεί μία δουλειά που ήδη είχε ξεκινήσει σε αυτό το υπουργείο και να οδηγηθούμε σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνση του νυν γενικού γραμματέα Γιάννη Καπάκη, καθώς το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ μετά τις αστοχίες που χρεώνουν στον γραμματέα για την διαχείριση της κρίσης με τους 90 έως τώρα νεκρούς στο Μάτι. Διόλου τυχαίο άλλωστε δεν αποτελεί το γεγονός, πως ο Γιάννης Καπάκης, ήταν από τα τελευταία άτομα που μπήκαν στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» το μεσημέρι του Σαββάτου για την παράδοση παραλαβή από τον Νίκο Τόσκα, στον Πάνο Σκουρλέτη, θέλοντας προφανώς να αποφύγει συζητήσεις και άβολες ερωτήσεις για το θέμα των χειρισμών του. Βαρύ είναι το κλίμα και για τον αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδη που είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με διαρροές να «καρατομηθεί» καθώς οι αστοχίες, τα κενά και η έλλειψη συντονισμού που του καταλογίζονται,  στην καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, είναι πολλές. 

Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Κωσταντινου Τσουβάλα, καθώς παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει στην θέση του ή θα αλλάξει στο πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία μετά τους 90 έως τώρα νεκρούς στο Μάτι και της γενικότερης «επιχειρησιακής παραλυσίας» που επέδειξε στην διαχείριση της κρίσης και τον  συντονισμό των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Άλλωστε αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Πάνος Σκουρλέτης που τόνισε στην τελετή παράδοσης παραλαβής: «Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη, μέσα από την αποτίμηση των τελευταίων ημερών και όλης της κατάστασης, να βγουν με πιο υψηλό το φρόνημα, διότι και άλλες φορές θα βρεθούν αυτά τα Σώματα αντιμέτωπα με δύσκολες καταστάσεις και αυτό το οποίο είναι απαίτηση του ελληνικού λαού, είναι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων στις δύσκολες στιγμές και να διαφυλάσσουν την ακεραιότητά του, της ζωής του, της περιουσίας του. Να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής στην καθημερινότητα του και στην χώρα».

Να σημειώσουμε πως δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ κάτι που είναι πιθανόν οδηγήσει σε εξελίξεις.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: