14.4.18

ΥΠΕΞ: Πολιτική και βιώσιμη λύση στη Συρία

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα...
τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν".

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παράλληλα, επισημαίνει ότι "στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων".

Καταλήγοντας, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει:

"Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς. Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: