23.4.18

Καμμένος: Εχουμε δύο αξιωματικούς «ομήρους»...

Ομήρους της Τουρκίας και της κυβέρνησης Ερντογάν, χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, τους...
2 αξιωματικούς που συνελήφθησαν στον Εβρο.

Η αναφορά στους ομήρους έρχεται την επομένη της δήλωσης Ερντογάν ότι θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή των δυο αξιωματικών με τους 8 τούρκους πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Και γίνεται λίγες ώρες μετά την -και δια στόματος του Πρωθυπουργού- απόρριψη της τουρκικής πρότασης, αφού τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί όσον αφορά στο αίτημα τους για άσυλο, ότι δεν γίνεται να υπάρξει παράδοση των 8 τούρκων στην Τουρκία, αφού δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης.


Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έγινε στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο προστάτης Αγιος του Πεζικού, στην σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή είμαστε σήμερα εδώ, με τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τα κόμματα της Βουλής, προκειμένου να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στη Σχολή Πεζικού που γιορτάζει τον Προστάτη της Άγιο Γεώργιο.

Το Πεζικό αποτελεί την προμετωπίδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτή η Σχολή έχει διατηρήσει τις παραδόσεις και τον επαγγελματισμό, έχοντας βγάλει ήρωες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Εύβοιας, της Χαλκίδας, τους αποστράτους και τους εφέδρους, που είναι σήμερα εδώ, σε αυτή τη γιορτή, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις το μόνο το οποίο χρειάζονται είναι η αγάπη του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές, που έχουμε έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Όπως ακούσατε και στην ημερησία διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, ο νους μας είναι συνέχεια σε αυτούς και βεβαίως σε όλο το προσωπικό που αποτελεί το κύριο οπλικό μας σύστημα

Όσα δισεκατομμύρια ευρώ και εάν δαπανήσουμε για νέα μέσα, θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουν ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, του αξιωματικού, του υπαξιωματικού.

Με αυτό το μεγάλο εξοπλιστικό προσόν που έχει ο ελληνικός λαός, δεν απειλείται από κανέναν. Επιθυμούμε την ειρήνη, εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την ειρήνη, αλλά δεν θα πρέπει να τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: