22.10.17

Ευρωπαϊκή βράβευση του δήμου Βόλου...

...για την προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των παιδιών Ρομά...

Ο Βόλος ήταν ένας από τους τρεις ευρωπαϊκούς Δήμους που τιμήθηκαν με το βραβείο Dosta του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το εν λόγω βραβείο είναι μία από...
τις σημαντικότερες πλατφόρμες για την αναγνώριση πρωτοβουλιών ένταξης των Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Από τους 7 προτεινόμενους δήμους επιλέχθηκαν 3, ανάμεσά τους και ο Βόλος, οι οποίοι εφάρμοσαν ολοκληρωμένα και πετυχημένα τα μέτρα για την ισότητα ευκαιριών για τα παιδιά, ως ένας τρόπος ένταξης του πληθυσμού των Ρομά. Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Και τα τρία έργα των βραβευμένων Δήμων επικεντρώθηκαν στα παιδιά Ρομά και στην εκπαίδευση. Η κριτική επιτροπή συμφώνησε με την άποψη των 3 δήμων ότι η δημιουργία ικανοτήτων για τα παιδιά Ρομά είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κατάστασης των κοινοτήτων τους. Ο Βόλος είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που έχει λάβει δύο βραβεία Dosta.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου έχει γίνει μέσω της προσέγγισης από την Κοινωφελή επιχείρηση, ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, και το Γραφείο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου Ν.Ιωνίας για τη δημιουργία "μοντέλων ρόλων" και με τη δημιουργία ενός τοπικού άτυπου δικτύου φορέων, με τη συμμετοχή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και της Μητρόπολης Δημητριάδας, με συμμετοχή των διευθυντών των δημοτικών σχολείων στα οποία πηγαίνουν παιδιά Ρομά, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα παιδιά αυτά είχε υποδεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ρομά.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: