25.8.17

Έρχονται 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα...

Στην πρόσληψη 5.000 ατόμων στον τομέα της καθαριότητας θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για...
μόνιμο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, με τις σχετικές λεπτομέρειες της προκήρυξης να γνωστοποιούνται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τις προσλήψεις αυτές και είχε δεσμευτεί έναντι των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην καθαριότητα στις αρχές του καλοκαιριού. Πλέον προχωρεί σε επίσημες ανακοινώσεις λίγες ημέρες πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για ευνόητους λόγους. Βέβαια το ζητούμενο είναι αν η κυβέρνηση έχει αποσπάσει το "ΟΚ" από τους "θεσμούς", καθώς υπάρχει ο "κανόνας" της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα. Ειδικότερα χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ γνωστοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις προσλήψεις.

"Έχουν δρομολογηθεί περίπου 5.000 προσλήψεις (τον ακριβή αριθμό θα τον γνωρίζουμε την άλλη εβδομάδα) μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε πως οι δήμοι έχουν καταθέσει αιτήματα για 2.500 προσλήψεις προτού ξεκινήσει η περίοδος των κινητοποιήσεων. "Αυτός ο αριθμός είχε προταθεί πριν τελικά αποφασίσουμε να προσπεράσουμε αυτή την κατάσταση των διαρκών ανανεούμενων συμβάσεων, με την προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ" διευκρίνισε.

Σημείωσε δε , πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν 6.100 άτομα. Εξήγησε μάλιστα πως όταν μιλάμε για την καθαριότητα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι "βασίζεται πάνω στα ανταποδοτικά τέλη, δεν βαρύνει δηλαδή ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε τους επιμέρους προϋπολογισμούς των δήμων, είναι κάτι που όλοι εμείς πληρώνουμε με το ανταποδοτικό τέλος"

Όσον αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων και τις απαιτήσεις των δανειστών, γνωστοποίησε πως "ο αριθμός τους έτσι όπως είχαμε καταγράψει όλες τις κατηγορίες των συμαβσιούχων είναι περί τις 75.000. Αλλά πρέπει να δούμε τον μέσον όρο , διότι αυτός ο αριθμός των 75.000 που καταγράφηκε τον Μάιο θα είναι μικρότερος τον Δεκέμβριο, διότι δεν θα συμπεριλαμβάνονται κάποιοι εποχικοί συμβασιούχοι" κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: