18.4.17

Κόρμπιν: Έτοιμοι να δείξουμε στους Βρετανούς πως είμαστε εδώ...


Δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Double score της Μέι σε βάρος του Κόρμπιν...
Έτοιμος για την πρόωρη εκλογική μάχη δηλώνει ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, λίγο μετά την...
ανακοίνωση της Τερέζα Μέι πως θα ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου. Θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Καλωσορίζω την απόφαση της πρωθυπουργού να δώσει στον βρετανικό λαό τη δυνατότητα να ψηφίσει για μία κυβέρνηση που θα βάλει πρώτα τα συμφέροντα της πλειοψηφίας» δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών.

«Οι Εργατικοί θα δώσουν στη χώρα την αποτελεσματική εναλλακτική λύση, εκείνη που η κυβέρνηση απέτυχε να δώσει για την ανοικοδόμηση της οικονομίας, καταφέρνοντας την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και των καταστροφικών περικοπών στα σχολεία και το σύστημα υγείας της χώρας» συμπλήρωσε ο Τζ. Κόρμπιν.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Εργατικοί έχουν ολοκληρώσει τις πολιτικές προτάσεις που προσφέρουν καθαρές και κερδοφόρες επιλογές για την πατρίδα. Ανυπομονούμε να δείξουμε στον κόσμο της Βρετανία αυτά τα οποία υπερασπιζόμαστε ως Εργατικοί» κατέληξε, επιβεβαιώνοντας πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση για πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται πως για να εγκριθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που προτείνει η Τερέζα Μέι, είναι απαραίτητα τα δύο τρίτα της πλειοψηφίας της Βουλής των Κοινοτήτων, που σημαίνει πως απαιτούνται 434 βουλευτές.

Με 330 βουλευτές που κατέχουν οι Συντηρητικοί, και 229 βουλευτές των Εργατικών, η Μέι έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να λάβει το πράσινο φως η απόφασή της.

Δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Double score της Μέι σε βάρος του Κόρμπιν

Μεγάλο προβάδισμα των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν προκύπτει από τις 24 τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τις διαθέσεις των Βρετανών.

Στα γκάλοπ που έχουν δημοσιευθεί από τις 5 Φεβρουαρίου του 2017 μέχρι τις 13 Απριλίου του 2017 -πέντε ημέρες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών- οι Συντηρητικοί της Μέι προηγούνται των Εργατικών από 9 μονάδες (ελάχιστο) μέχρι και 21%, γεγονός που προδιαγράφει μια μάλλον εύκολη επικράτηση για τους Τόρηδες στις 8 Ιουνίου.   

Σε πολλές μετρήσεις γνώμης, η διαφορά των Τόρηδων από τους Εργατικούς του θεωρούμενου μάλλον σαν... ανυπόληπτου Κόρμπιν τείνουν στο double score και δείχνουν ως πιθανή την εύκολη εκλογική επικράτηση της Τερέζα Μέι με ποσοστά τέτοια που θα της επιτρέψουν να έχει πλειοψηφία από 70 μέχρι και 120 έδρες έναντι των Εργατικών. 

Τρίτο κόμμα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, τέταρτη δύναμη το UKIP του Τζέρεμι Κόρμπιν και πέμπτο κόμμα οι Πράσινοι. 

Στα 24 γκάλοπ που ακολουθούν αποτυπώνονται τα ποσοστά που καταγράφουν οι πέντε μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις στη Βρετανία,



Πηγές  thepressproject.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: