25.3.17

Βαριά ήττα για τον Τραμπ...

Αποσύρει το νομοσχέδιο για την υγεία...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέστη μια βαριά πολιτική ήττα, καθώς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να...
αποσύρουν το νομοσχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, καθώς 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν "μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 σήμερα και ο πρόεδρος ζήτησε από τον (Πολ Ράιαν) να αποσύρει το νομοσχέδιο" επιβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας μετά την αναβολή της πρώτης ψηφοφορίας η οποία θα γινόταν στις τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά μια ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.

Σημειώνεται, ότι η απόσυρση του νομοσχεδίου -μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου- συνιστά μια τεράστια πολιτική ήτταν αλλά και ήττα σε προσωπικό επίπεδο για τον Τραμπ, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.

Πολ Ράιαν: Θα πρέπει να ζήσουμε με το Obamacare για το άμεσο μέλλον

Θα πρέπει να ζήσουμε με το Obamacare για το άμεσο μέλλον, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν, λίγο μετά από την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίου θα αντικαθιστούσε το Obamacare.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Ράιαν παραδέχθηκε ότι «ήμασταν κοντά, αλλά δεν συγκεντρώσαμε 216 ψήφους»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: