23.3.15

Σακελλαρίδης: Η επιστολή Τσίπρα προκάλεσε την επταμερή...


Την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, στην οποία αναφέρονται οι "Financial Times" με δημοσίευμά τους σήμερα, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο Σακελλαρίδης είπε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε...
άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχος, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της δήλωσε στο ΜΕGA ότι «δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα... ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες».

Για το εάν ο κ. Τσίπρας στην επιστολή απειλούσε με πιστωτικό γεγονός ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε στην επιστολή αυτά ακριβώς που είπε και στην επταμερή.

Κληθείς να σχολιάσει αν συνιστά απειλή το να λες πως «αν δεν ξεμπλοκάρεις τη χρηματοδότηση και φτάσω στο σημείο να διαλέξω ανάμεσα στο να πληρώσω το ΔΝΤ ή μισθούς και συντάξεις θα διαλέξω τις συντάξεις» απάντησε πως «δεν είναι απειλή, είναι η πραγματικότητα».

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, με την επιστολή αυτή πυροδοτήθηκε η επταμερής συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. «Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα και δόθηκε και απάντηση» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: