23.3.15

Νέες αποκαλύψεις για Γ. Κατρούγκαλο, προαναγγέλλει ο B. Χιώτης...

Νέες αποκαλύψεις για Κατρούγκαλο προαναγγέλλει ο διευθυντής του ρ/σ ΒΗΜΑ FM  - Media
-Κόντρα Κατρούγκαλου-Μουρούτη στο Twitter. 

-To επίμαχο έγγραφο για την ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου από το δήμο Αρταίων...

Για νέες αποκαλύψεις στις οποίες θα προβεί το ΒΗΜΑ, έκανε λόγο ο Βασίλης Χιώτης, σχετικά με την περίοδο που ο Γ. Κατρούγκαλος ήταν...

σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το 2012.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του ρ/σ ΒΗΜΑ FM, στην εκπομπή του, μίλησε για νέες αποκαλύψεις που θα αφορούν την περίοδο που ο Γιώργος Κατρούγκαλος πέρασε ως σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, ενώ την ίδια περίοδο  ήταν και δικηγόρος των ιδιόκτητων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που ζητούσαν αλλαγές σε νόμο που τους αφορούσε.


Κόντρα  Κατρούγκαλου-Μουρούτη στο Twitter 


Κόντρα στο Twitter ξέσπασε μεταξύ Κατρούγκαλου-Μουρούτη, με αφορμή την αναφορά του πρώτου, στην εκπομπή του Παπαδάκη, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος διατηρούσε δικηγορικό γραφείο όταν ανέλαβε ακριβώς το δικό του υπουργείο.

Δείτε τον διάλογο:




To επίμαχο έγγραφο για την ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου από το δήμο Αρταίων


Ο δήμος Αρταίων είναι ο τρίτος δήμος που αποκαλύπτεται ότι είχε αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου υπόθεση κατά αποφάσεων του Δημοσίου μετά από αυτόν της Λάρισας και της Λαυρεωτικής.


Η υπόθεση για το δήμο Αρταίων ξεκινά από το 2013 όταν ο δήμος αναθέτει στον κύριο Κατρούγκαλο, ο οποίος τότε εργαζόταν ως δικηγόρος, να ασχοληθεί με την υπόθεση ασκήσεως ή μη αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής ενώπιον Συµβουλίου Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας τµηµάτων ελέγχου και δικαστικού της ∆ΟΥ Άρτας και ένταξή τους στη ∆ΟΥ Πρέβεζας».


Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αρταίων πριν από περίπου ένα μήνα το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Κατρούγκαλου ζήτησε από τον δήμο να τροποποιήσει την απόφαση καθώς πλέον τελεί σε αναστολή από τα δικηγορικά του καθήκοντα και αν το επιθυμεί να επιλέξει κάποιον από τους υπόλοιπους συνεργάτες του υπουργού.


Το ζήτημα εξέτασε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, 18 Μαρτίου, και ενέκρινε τη σχετική απόφαση του δημάρχου αποφασίζοντας με την υπόθεση να ασχοληθεί η κυρία Λαµπρινή Μπρέστα και η κυρία Λαϊνά Κατερίνα.


Το επίμαχο τμήμα της απόφασης αναφέρει τα εξής: 


Ορίζει δικαστικούς πληρεξούσιους δικηγόρους τις κκ Λαµπρινή Μπρέστα µε αριθµό µητρώου ∆.Σ.Α. 22006 και Λαϊνά Κατερίνα µε αριθµό µητρώου ∆.Σ.Α. 24251, προκειµένου να εκπροσωπήσουν το ∆ήµο µας σε υπόθεση που αφορά την άσκηση ή µη αίτησης ακύρωσης και αναστολής ενώπιον Συµβουλίου Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας τµηµάτων ελέγχου και δικαστικού της ∆ΟΥ Άρτας και ένταξή του στη

3 ∆ΟΥ Πρέβεζας αντί του ∆ικηγόρου κου Κατρούγκαλου καθώς πλέον τελεί σε αναστολή από τα δικηγορικά του καθήκοντα και ως προς το οικονοµικό αντικείµενο το οποίο ορίζεται πλέον στα 982 ευρώ πλέον ΦΠΑ23% ήτοι να παραστούν και να εκπροσωπήσουν το ∆ήµο µας είτε από κοινού είτε η κάθε µια χωριστά την 5-3-2015 και σε κάθε µετ' αναβολή δικάσιµο ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας. 

Διαβάστε όλη την απόφαση εδώ


πηγες topontiki.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: