17.12.12

Φούχτελ: Δεν είμαι ο νέος Όθωνας...


Ο Χ.Γ. Φούχτελ σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει ότι ήταν απροετοίμαστος να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εντεταλμένος της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά θεωρεί ότι...

ήταν καλύτερο που δεν γνώριζε τα πάντα.

«Κάποιοι με είδαν σαν τον τοποτηρητή της Α. Μέρκελ, άλλοι πίστευαν ότι είμαι ένας νέος Όθωνας... προσωπικά είμαι Ευρωπαίος εκ πεποιθήσεως», τονίζει ο κ. Φούχτελ. Σχετικά με την οικονομική κρίση και χτυπά ιδιαίτερα τον ιδιωτικό τομέα ο ίδιος δήλωσε ότι: «Έχω δεχτεί παράπονα από πολλούς που απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα και ώρα είναι άνεργοι. Πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η κρίση χτυπάει μόνο τον ιδιωτικό τομέα.»

Όσον αφορά στην επίθεση που είχε δεχτεί ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Φούχτελ υπογράμμισε ότι: «Οι διαδηλώσεις έχουν θέση στη δημοκρατία. Αλλά, σας παρακαλώ, χωρίς βία». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ο κ. Φούχτελ απάντησε πως «Βλέπω με μεγάλη ανησυχία πόσο αυξήθηκε η ανεργία. Ο κόσμος υφίσταται πολλά και εμείς δεν ευχόμαστε απλώς να υπάρξει σύντομα ανάκαμψη, αλλά κάνουμε κάτι γι' αυτό.»

Παράλληλα ο κ. Φούχτελ δήλωσε πως η πιο χαμηλή σύνταξη στη Γερμανία, είναι 670 ευρώ. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα δεχόταν η Γερμανία έναν Έλληνα υφυπουργό να έρθει να βοηθήσει τη χώρα, η απάντησή του ήταν ο «κ. Στυλιανίδης επισκέπτεται συχνά τη Γερμανία, είναι υποστηρικτής αυτής της ιδέας και ευπρόσδεκτος.»


crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: