16.6.11

Διαβεβαίωση Ρεν για την επόμενη δόση...


Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι διαφαίνεται και κάποια σύγκλιση για το πώς θα εμπλακούν και οι ιδιωτές σε ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Μιλώντας στο... Bloomberg ο κ. Ρεν επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το ΔΝΤ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επιθεώρηση στις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή, και μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις για τις δόσεις αντίστοιχα των δύο οργανισμών, οπότε η επόμενη δόση να καταβληθεί στις αρχές Ιουλίου».

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα μπορέσουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε σενάριο χρεοκοπίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 11 Ιουλίου.

«Θα πρέπει να λύσουμε τις εναπομείνασες διαφορές σε ό,τι αφορά στη φύση εμπλοκής των ιδιωτών», ανέφερε και τόνισε ότι λυπάται που δεν επιτεύχθηκε την Πέμπτη εθνική συναίνεση στην Ελλάδα.

«Πράγματι, οι προσπάθειες που απαιτούνται για την αποφυγή χρεωκοπίας, η οποία θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα, είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: