20.6.11

Διακοπές ρεύματος σε Αττική, Κρήτη και Ρόδο...


Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή, στο διάστημα από 12 έως 3 το μεσημέρι ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Επιπλέον, διακοπές θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από... 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ. Παράλληλα γίνεται συνεννόηση με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες προκειμένου να περιορίσουν την ζήτηση ενέργειας, ώστε να διευκολύνουν την κάλυψη των λοιπών αναγκών.

Τα προγράμματα περικοπών στην ηλεκτροδότηση είναι ενδεικτικά, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Το πρόγραμμα περικοπών για το διάστημα 12 με 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:

- 12 με 1 το μεσημέρι: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.

- 1-2 μ.μ.: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.

- 2-3 μ.μ.: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από σήμερα επιχειρεί μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το Σάββατο τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επειτα από κινητοποίηση των συνδικαλιστών που κατέλαβαν control rooms εργοστασίων αλλά και ορυχεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που έχουν προκηρύξει, έχουν τεθεί μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας 10 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές μονάδες (7 στην Πτολεμαϊδα, δύο στο Λαύριο, μία στη Μεγαλόπολη) και έτσι πλέον από το σύστημα λείπουν περί τα 2.500 μεγαβάτ.

Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12 έως 3 το μεσημέρι και από 8 έως 10.30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: