24.5.09

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ "Τα ανθρωπάκια ψάχνουν για Ιφιγένειες" ...

Ο πρώην υφυπουργός επιτίθεται σε όσους από τη ΝΔ ζητούν την πολιτική «εξόντωσή» του...
Σαφείς αιχμές σε όσους υποστηρίζουν και διαρρέουν τον αποκλεισμό των «Βατοπαιδινών» από τα ψηφοδέλτια αφήνει με αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας, ο οποίος επιλέγει μια άκρως επιθετική τακτική. «Ας ξεκινήσουν την κάθαρση από τους εαυτούς τους» λέει και όταν...

ερωτάται πού αποδίδει τη συγκεκριμένη φιλολογία τονίζει χαρακτηριστικά: «Κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους για να καλύψουν όχι μόνο τη δική τους πολιτική ανυπαρξίααλλά και τα δικά τους ανοίγματα. Τις μπίζνες που κάνουν οι γυναίκες τους, οι σύζυγοι, οι αδελφές τους, οι αδελφοί τους, τα παιδιά τουςχάρη στη θέση τους στο κόμμα, τα σόγια τους που διόρισαν. Για μένα δεν ισχύει τίποτε απ΄ όλα αυτά».

Αρκετά ψύχραιμος και αποφασισμένος να μη χαριστεί σε κανέναν από εδώ και στο εξής, όταν του γίνεται η διευκρινιστική ερώτηση αν εννοεί κάποιους συγκεκριμένους, λέει με έμφαση: «Φυσικά. Τους γνωρίζετε και τις γνωρίζετε. Οι μάχες κερδίζονται από άνδρες και γυναίκες που έχουν κύρος, αξιοπιστία και δίνουν έντιμο αγώνα, όχι από ανθρωπάκια που ψάχνουν Ιφιγένειες για να επιβιώσουν οι ίδιοι».

Ο πρώην υφυπουργός αρνείται ότι ο ίδιος έχει βγάλει μαχαίρι, σημειώνει ότι «τα μαχαίρια τα βγάζουν όσοι είναι ανασφαλείς και ανύπαρκτοι πολιτικά» και συνεχίζει: «Οταν δεν έχεις τίποτα να πεις για το αύριο, όταν πασχίζεις για μισό λεπτό δημοσιότητας,όταν δεν έχεις τίποτα να συνεισφέρεις στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών σου, τότε κοιτάς πώς να λασπολογήσεις όσους θεωρείς αντιπάλους της μετριότητάς σου». Επιμένει ότι «όσοι μιλάνε γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ενοχική ανάμειξή μου στην υπόθεση αυτή». «Γνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη εξέτασε όλο τον φάκελο, όλα τα στοιχεία για πάνω από δέκα μήνες τώρα, και αποφάνθηκε κατηγορηματικά πως “δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να ενοχοποιούν υπουργούς”» λέει. Παράλληλα αναφέρει ότι κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας δεν βρήκε ενοχοποιητικό υλικό που να τον αφορά και συμπληρώνει: «Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι αιτιάσεις του ΠαΣοΚ ήταν παντελώς ανυπόστατες. Κάποιοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν ενόχους για μικροπολιτικά οφέλη».

Με ένταση στη φωνή του επισημαίνει ότι είναι από τους πολιτικούς που δεν έχουν εξάρτηση από την πολιτική και θυμίζει το 1992, έτος που παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής της Citibank και αποδέχθηκε τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών που του έδωσε ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης. Σε αυτό το σημείο «καρφώνει» ουσιαστικά όσους χρησιμοποιούν τις «συγγένειες» που έχουν για να αναρριχηθούν στην εξουσία και λέει με νόημα: «Οταν έγινε αρχηγός της ΝΔ ο πεθερός μουΜιλτιάδης Εβερτ, θυμάστε ότι δεν διεκδίκησα κανέναν ρόλο.Ούτε βουλευτήούτε ευρωβουλευτήούτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείαςούτε απολύτως καμία θέση μέσα στο κόμμα, ακριβώς για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ευνοιοκρατίας».

Υπενθυμίζει ότι το 2007 έλαβε 40.000

σταυρούς από 26.000 το 2004 αλλά και τη φράση του κ. Καραμανλή ότι την πολιτική ευθύνη ενός προσώπου μπορεί να την κρίνει μόνο ο λαός, ενώ προειδοποιεί: «Θεωρείτε ότι μου κάνει κανείς χατίρι με το να είμαι στο ψηφοδέλτιο; Δεν έχω το αλάθητο αλλά δεν θα ανεχθώ καμία λάσπη από κανέναν και κυρίως από άτομα που έχουν κερδίσει από την πολιτικήσε σχέση με το τι ήταν και τι έκαναν προτού ασχοληθούν με τα κοινά!».
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: